Logo

ΕΦΕ: Επτά φωτορεπόρτερ τραυματίστηκαν από επίθεση των ΜΑΤ [βίντεο+φωτο]



 
 

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλουν  ένα νέο  περιστατικό αστυνομικής βίας εις βάρος φωτορεπόρτερ.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι 7 συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα την Παρασκευή, στο κέντρο της Αθήνας, στον απόηχο δράσεων αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναλυτικότερα η ΕΦΕ αναφέρει: «Επτά (7) τραυματίες αυτή τη φορά, από απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά συναδέλφων μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Με την παρούσα επισυνάπτουμε και το σχετικό οπτικό υλικό. Μετά απ’ όλα αυτά, καλούμε την κυβέρνηση να μας ενημερώσει αν οι υποσχέσεις που έχει δώσει για την “ποιότητα του δημοσίου διαλόγου”, η υποστήριξή της απέναντι στα θύματα βίας (#metoo) και οι διαβεβαιώσεις της περί Ελευθερίας του Τύπου είναι απλώς κενά λόγια χωρίς καμία συνέπεια. Ποια είναι η “ποιότητα” του δημοσίου διαλόγου όταν οι εργαζόμενοι του τύπου δέχονται συνεχώς επιθέσεις και τρομοκρατούνται από τα ένστολα όργανα του κράτους;

»Μπορεί και πρέπει να δοθεί εντολή να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Μπορεί και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τους ένστολους που προφανώς βλέπουν τους φωτορεπόρτερ ως “θήραμα” σε ένα παιχνίδι άκρως επικίνδυνο για την δημοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες έχουν γίνει “συνήθεια”. Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε “τα μάτια του κόσμου” όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!».

Διαμαρτυρία στη ΓΑΔΑ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία της ΕΦΕ μετέβη στη ΓΑΔΑ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το παραπάνω γεγονός, το οποίο έρχεται σε συνέχεια και άλλων περιστατικών που πολύ πρόσφατα κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον Τύπο.

Το ΔΣ του σωματείου θα αξιολογήσει, το προσεχές διάστημα, το ενδεχόμενο υποβολής μηνυτήριας αναφοράς για το συμβάν, ενώ, μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναμένεται να λάβει, συγκαταλέγονται η κοινοποίηση του θέματος στο αρμόδιο Υπουργείο -με το οποίο εκκρεμεί πραγματοποίηση συνάντησης- στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις