Logo

Παλαιστίνη: «Τρομοκρατημένο» το Associated Press από τον βομβαρδισμό στα γραφεία του - Η στιγμή της ισραηλινής επίθεσης [βίντεο+φωτο]



 
 

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) κατέστρεψαν τον πύργο της Γάζας στον οποίο βρίσκονταν γραφεία διεθνών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Associated Press και Al Jazeera. Στους ανθρώπους δόθηκε προειδοποίηση μιας ώρας πριν από την επίθεση των πυραύλων.

Το κτήριο  που φιλοξενεί τα γραφεία των μέσων ενημέρωσης κατέρρευσε μετά από μια σειρά από τεράστιες εκρήξεις που προφανώς προκλήθηκαν από τα ισραηλινά χτυπήματα, όπως δείχνει το υλικό που  δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων  βίντεο  Ruptly. του Russia Today. 

Από την πλευρά το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων AP δήλωσε το Σάββατο «σοκαρισμένο και τρομοκρατημένο» από τον ισραηλινό βομβαρδισμό, που κατέστρεψε τον πύργο όπου στεγάζονταν τα γραφεία του και εκείνα του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς τον «μια απίστευτα ανησυχητική εξέλιξη».

Ο επικεφαλής του οργανισμού Γκάρι Προύιτ. σε ένα δελτίο τύπου αναφέρει: «Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι από το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός στόχευσε και κατέστρεψε το κτήριο όπου στεγάζονταν το γραφείο του AP και άλλων ΜΜΕ στη Γάζα. Γνωρίζουν εδώ και καιρό την τοποθεσία του γραφείου μας και γνωρίζουν ότι εκεί βρίσκονταν δημοσιογράφοι. Μας προειδοποίησαν ότι το κτήριο θα πληγεί».

«Πρόκειται για μια απίστευτα ανησυχητική εξέλιξη. Αποφύγαμε παραλίγο τρομερές ανθρώπινες απώλειες. Καμιά δεκαριά δημοσιογράφοι και ανεξάρτητοι συνεργάτες του AP βρίσκονταν στο κτήριο και ευτυχώς, μπορέσαμε να το εκκενώσουμε εγκαίρως», τονίζει και συμπληρώνει:. «Ζητήσαμε πληροφορίες από την ισραηλινή κυβέρνηση και βρισκόμαστε σε επαφή με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για να προσπαθήσουμε να μάθουμε περισσότερα».

«Ο κόσμος θα ενημερώνεται λιγότερο σχετικά με το τι συμβαίνει στη Γάζα εξαιτίας όσων συνέβησαν σήμερα», κατέληξε.

Ο Τζαβάντ Μεχντί, ιδιοκτήτης του πύργου Jala, ανέφερε πως ένας Ισραηλινός αξιωματικός τον προειδοποίησε, πριν από το αεροπορικό πλήγμα, ότι είχε στη διάθεσή του μία ώρα για να εκκενώσει το κτήριο.

Εκείνος ζήτησε  επιπλέον 10 λεπτά προκειμένου οι δημοσιογράφοι να μπορέσουν να μεταφέρουν εκτός του κτηρίου τον εξοπλισμό τους, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις