Logo

Κωνσταντινούπολη: Εξαρθρώθηκε η συμμορία που είχε διαρρήξει το σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου



 
 

Με τη σύλληψη έξι από τους συνολικά οκτώ υπόπτους εξαρθρώθηκε από τις τουρκικές αρχές σπείρα , η οποία είχε κλέψει πάνω από 15 εκατομμύρια λίρες (1.5 εκατ. ευρώ) από σπίτια πολλών διασήμων στην Τουρκία, ενώ είχε διαρρήξει και το σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης, το Νοέμβριο του 2019.

Μεταξύ των συλληφθέντων δεν περιλαμβάνεται ο αρχηγός της συμμορίας Αλί Ρίζα Τσ, ο οποίος καταζητείται. 

Η επονομαζόμενη σπείρα των «Ελίτ» μέσα σε 2 μήνες είχε διαρρήξει πάνω από 14 σπίτια, μπαίνοντας σε οικίες γνωστών ηθοποιών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Η συνολική λεία τους υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια. λίρες (1.5 εκατ. ευρώ).

Η πρώτη διάρρηξη τη συμμορίας ήταν το σπίτι του Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 16 Νοεμβρίου 2019. Η βοηθός του Πατριάρχη, Ελενίτσα Σαριγιανοπούλου, είχε ειδοποιήσει τότε την τουρκική αστυνομία, όταν είδε το τζάμι του καθιστικού σπασμένο και τα φώτα αναμμένα.

Η διάρρηξη έγινε την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε σε κοινωνική εκδήλωση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Οι μασκοφόροι διαρρήκτες έψαξαν τους χώρους της οικίας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις