Logo

Προανακριτική: Ο Καλογρίτσας δεν ήταν «μπροστινός» κανενός, όπως δείχνουν έγγραφα



 
 

Συντριπτικά είναι τα στοιχεία για το «ρόλο» Καλογρίτσα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βασικός μάρτυρας, μετά από δύο καραντίνες για λόγους που σχετίζονται με τον Covid-19, προσήλθε ενώπιον της προανακριτικής της Βουλής αλλά πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των ερωτήσεων αποχώρησε καθώς ένιωθε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο ιατρείο του Κοινοβουλίου.

Το σύντομο πέρασμά του συνοδεύτηκε με τα αποκαλυπτικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στοιχεία που κατέθεσε ο γιος του, Ιωάννης – Βλαδίμηρος, για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Πρόκειται για την εγγυητική επιστολή της Attica Bank και το σχετικό παραστατικό που κατατέθηκε από τον υπερθεματιστή Ι.Β. Καλογρίτσα που αποδεικνύουν του ισχυρισμούς Χρ. Καλογρίτσα περί «μπροστινού» του τηλεοπτικού εγχειρήματος. Τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι διέθετε 8 εκατ. ευρώ (από την 1η Απριλίου, 2016) για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό πριν ο πατέρας του έρθει σε επαφή με την οικογένεια Χούρι και ξεκινήσει το ντόμινο των εξελίξεων.

Το επεισόδιο με Τζάκρη

Πριν την αδιαθεσία Καλογρίτσα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής, Θεοδώρα Τζάκρη, επιτέθηκε στον εργολάβο για τους ισχυρισμούς του σχετικά με τον φάκελο «sms με Παππά» αναγκάζοντας τον σημαντικό μάρτυρα σε κυβίστηση αφού πήρε πίσω τη δήλωση αυτή.

Στο μεταξύ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου της προανακριτικής, Σταύρου Κελέτση. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε αήθη και σεξιστική επίθεση σε βάρος της Θ. Τζάκρη που επέμενε να ρωτάει τον Καλογρίτσα για τα sms. «Εδώ δεν είναι κομμωτήριο» φέρεται να είπε ο πρόεδρος απευθυνόμενος στην κ. Τζάκρη που σε υψηλούς τόνους ζήτησε να ανακαλέσει, πράγμα και το οποίο έγινε.

Η ακρόαση του κρίσιμου μάρτυρα, που επέδειξε αδιαφορία παρά τη σοβαρότητα της διαδικασίας, με τα μέχρι τώρα δεδομένα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις περί «φαρσοκωμωδίας» με αποκλειστική υπαιτιότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζουμε πως ο γνωστός εργολάβος έχει ζητήσει να εξεταστεί σε αντιπαράσταση με εκπροσώπους της οικογένειας Χούρι, των ιδιοκτητών δηλαδή της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC που εμπλέκεται στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών από τον αρμόδιο επί ΣΥΡΙΖΑ υπουργό Νίκο Παππά.

Η κατάθεση του Χρ. Καλογρίτσα θα συνεχιστεί την Τρίτη (18/05) στις 12.00.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-5-2021 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις