Logo

Ασπρόπυργος: Λήξη συναγερμού για τη φωτιά σε βυτιοφόρο που οδήγησε σε προληπτική εκκένωση των Νεόκτιστων [βίντεο+φωτο]



 
 

Καλύτερη είναι η εικόνια που παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή σε βυτιοφόρο το οποίο μεταέφερε προπάνιο και ήταν σταθμευμένο κοντά στα διυλιστήρια.στην περιοχή Φάκα.

Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκε προληπτικά η ευρύτερη περιοχή των Νεόκτιστων Ασπροπύργου με απόφαση τηςς Πυροσβεστική Υπήρεσίας, που έσπευσε άμεσα στο σημείο, ενώ ακούγονταν εκρήξεις. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πυρκαγια έχει τεθεί υπό έλεγχο.  και είναι θέμα χρόνου η κατάσβεσή της.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό ή εγκλωβισμό κάποιου ατόμου.

Μάλιστα, στάλθηκε νέα  ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όπου αναφέρεται: Άρση επικίνδυνης κατάστασης. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε αποθήκη φιαλών προπανίου στον Ασπρόπυργο. 

Σημειώνεται, ότι η φωτιά προκάλεσε ζημιές και σε ένα παρακείμενο κτήριο. .

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για τη διερέυνηση των αιτιών της φωτιάς. Στο σημείο μετέβη και  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι φλόγες ξεπερνούσαν τη βιομηχανική ζώνη

Βίντεο που ανάρτησε το  ant1news.gr,, έχει  καταγράψει  από απόσταση "αναπνοής" το φλεγόμενο βυτιοφόρο.

Από το βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται το μέγεθος της πυρκαγιάς , αφού οι φλόγες ξεπερνούν τη βιομηχανική ζώνη. Στο τέλος του συγκλονιστικού βίντεο, ακούγονται οι εκρήξεις που συνταράσσουν ακόμα και την ίδια την κάμερα.

Η φωτιά ξέσπασε σε βυτιοφόρο με προπάνιο λίγο πριν απο τις 12:00.

Αρχικά η Πολιτική Ποοστασία είχε στείλει μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής μέσω του 112 με το οποίο τους ζητούσε να  πάνε σε κλειστό κτήριο, να κλείσουν τα παράθυρα και να μείνουν μακριά από υαλοπίνακες, προειδοποιώντας για κίνδυνο νέων εκρήξεων.

Α

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18/06/21 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις