Logo

Ηλεία: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους δίπλα σε σπίτι - Δύο νεκροί [βίντεο+φωτο]



 
 

Η πρώση ενός αεροσκάφους λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας στην Ηλεία σήμανε συναγερμό για τις αρχές.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος  έπεσε στο χωριό Χαριά του δήμου Πύργου δίπλα σε σπίτι και αμέσως τυλίχτηκε  στις φλόγες.

Πρόκειται για εκπαιδευτικό μονοκινητήριο αεροσκάφος της αερολέσχης Μεσολογγίου. 

Όπως αναφέρει το ilialive.gr,  νεκροί είναι τόσο ο πιλότος, όσο και ο συνεπιβάτης του αεροσκάφους, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν απανθρακωμένα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χειριστής του αεροσκάφους ήταν εκπαιδευτικός, κάτοικος της περιοχής και συνήθιζε να κάνει πτήσεις με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου. 

Σημειώνεται, ότι επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 14 πυροσβέστες και έξι οχήματα,  της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα  του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τις σορούς των θυμάτων. 

Σύμφωνα με το patrisnews.com, οι κάτοικοι του χωριού με κουβάδες και λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης

Ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος

Σύμφωνα με το patrisnews.com νεκροί είναι ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Βασιλείου με καταγωγή από την Χαριά Ηλείας και πετούσε  κάθε Σαββατοκύριακο πάνω από τον Πύργο, το Κατάκολο, την Αμαλιάδα . Ο συνεπιβάτης του αεροσκάφους ήταν ο Κώστας Καλογερογιάννης, γνωστός κάτοικος της πόλης του Μεσολογγίου ο οποίος είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και μάλιστα είχε σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσει δικό του.

Το αεροσκάφος συνετρίβη 100 μέτρα από το πατρικό του πιλότου

Η ΕΡΤ μετέδωσε ένα βίντεο ντοκουμέντο από το μονοκινητήριο αεροσκάφος, λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αεροσκάφος συνετρίβη σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το πατρικό σπίτι του 58χρονου πιλότου. Εκείνη τη στιγμή, μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τα αδέλφια του, που έτρεξαν πρώτοι στο σημείο και είδαν το τραγικό θέαμα, τον αδελφό τους νεκρό μέσα στα συντρίμμια. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως είδαν το αεροσκάφος να κάνει περίεργους ελιγμούς στον αέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ ο 58χρονος ήταν πιλότος εδώ και 10 χρόνια και είχε μεγάλη εμπειρία. Το χωριό έχει βυθιστεί στο πένθος από το τραγικό συμβάν.

 

Το σχέδιο πτήσης

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, θα έκανε τη διαδρομή Μεσολόγγι – Φράγμα Πηνειού – Καρατούλα – Πύργος – Κατάκολο – Μεσολόγγι, με συνολική διάρκεια πτήσης 2,5 ώρες.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:15 και λίγο αργότερα υπήρξαν και οι πρώτες αναφορές για την πτώση του, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ακόμα στην αρχή της διαδρομής του.

σημειο συντριβης αεροπλανου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις