Logo

Μονή Πετράκη: Ιερέας πέταξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες στο Συνοδικό Δικαστήριο [βίντεο]



 
 

Ένας 37χρονος ιερέας από τη Βέροια που δικαζόταν πέταξε βιτριόλι σε έξι μητροπολίτες που αποτελούσαν το Συνοδικό Δικαστήριο μέσα στη Μονή Πετράκη.

Οι Μητροπολίτες  Κασσανδρείας, Νικόδημος, Άρτας, Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, Ζακύνθου, Διονύσιος Δ', Κηφισιάς, Κύριλλος, Γουμενίσσης, Δημήτριος, και Γλυφάδας, Αντώνιος, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο ΚΑΤ και στο 401 στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο από αυτούς φέρουν σοβαρά εγκαύματα.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης ένας αστυνομικός, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει, αλλά και δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων. Ο αστυνομικός διακομιστηκε στο 401 ΓΣΝ Αθηνών για τις πρώτες βοήθειες. Επίσης από την επίθεση τραυματίστηκε ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης, γραμματέας των εκκλησιαστικών δικαστηρίων.

Οι επτά Μητροπολίτες διακομίστηκαν αρχικά στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου και παραμένουν για νοσηλεία οι πέντε, που είναι πιο ελαφρά, ενώ δύο μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό, η υπόθεση του εν λόγω ιερέα, που αφορούσε ναρκωτικά, βρισκόταν στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού και όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, καθώς επρόκειτο να καθαιρεθεί, έβγαλε από το ράσο του το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό και το έριξε σε όλους τους καθήμενους δικαστές αρχιερείς, τραυματίζοντάς τους στα χέρια και το πρόσωπο.

Ο δράστης ονόματι Θεοφύλακτος Κόμβος συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής και από άστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Η πρώτη δήλωση του δράστη

"Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο" φέρεται να είπε ο δράστης αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ιερομόναχος θεωρεί την απόφαση άδικη, ενώ φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, ότι θεωρεί σκευωρία την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία κατηγορήθηκε και καθαιρέθηκε από το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο.

Στο Λαϊκό ο Κικίλιας

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι 4 θα παραμείνουν στο Λαϊκό και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ.

Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».

Σημείωσε, τέλος, πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποφύγαμε τα χειρότερα»

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που έσπευσε στο Λαϊκό.

Σακελλαροπούλου: « Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές περιστατικό»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο λίγο μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων», αναφέρει σε ανάρτηση της στα social media η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις