Logo

Χαρδαλιάς: 4 προσαγωγές στη Σταμάτα - Έκκληση Χρυσοχοΐδη για προσοχή



 
 

Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για την πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 11:30, στην περιοχή Σταμάτα Αττικής, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που έκανε πριν από λίγο μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Ν. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε πως η εικόνα από το πύρινο μέτωπο σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο είναι βελτιωμένη και η φωτιά δείχνει σε ύφεση, ενώ υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και πλέον ανέρχονται σε 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρου τμήματος 12 ελικόπτερα μεταξύ των των οποίων δύο συντονιστικά και 9 αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το ρωσικό Beriev, ενώ συντρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Από την πλευρά του ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για δύκολη φωτιά και επαίνεσε το έργο των πυροσβεστών, καθώς και των εθελοντών και αστυνομικών που βοήθησαν.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στην περιοχή βρίσκονται οι ανακριτικέςς αρχές του ΠΣ που ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς και δήλωσε βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα. «Θα προστατέψουμε με απόλυτη προσήλωση και αφοσίωση το περιβάλλον, τα δάση μας και τους οικισμούς και φυσικά τις ανθώπνες ζωές» είπε και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες και να μην επιχειρούν φωτιές στην ύπαιθρο, καθώς θα είναι δύκολες και ο κίνδυνος πυρκαγιάς πολύ υψηλός.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-7-2021 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις