Logo

Δεκάδες τραυματίες μετά από σεισμό 6,1 ρίχτερ στο Περού [βίντεο+φωτο]



 
 

Πάνω από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αμέτρητα σπίτια από τον μεγάλο σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις βόρειες ακτές του Περού.

Συγκεκριμένα, με βάση το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε   στις 12:10, τοπική ώρα (20:10 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 12χλμ δυτικά της πόλης Σουλάνα, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα  36χλ.

«Ο σεισμός των 6,1 βαθμών άφησε πάνω από 40 τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Χοσέ Νιζάμα, διευθυντής υγείας της πόλης Πιούρα, σύμφωνα με το κρατικό ειδήσεων Αντίνα. 

Όπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, περίπου 187 σπίτια και τουλάχιστον τέσσερις ναοί υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό.

Το Αντίνα μετέδωσε ότι  η πρόσοψη του καθεδρικού ναού στην πόλη Πιούρα, ο οποίος χτίστηκε το 1588 και είναι χαρακτηρισμένος ένα ιστορικό μνημείο, υπέστη ελαφρές ζημιές τόνισε το Αντίνα.

Ο Πέδρο Καστίγιο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της χώρας την Τετάρτη, ταξίδεψε με τον πρωθυπουργό Γκίδο Μπεγίδο στην περιοχή για την κινητοποίηση βοήθειας στις δύο πόλεις που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό, τη Σουλάνα και την Πιούρα.

«Για αρχή, βοηθάμε στο συντονισμό άμεσων ενεργειών που μπορεί να χρειαστεί ο πληθυσμός του βόρειου τμήματος της χώρας. Προτεραιότητά μας είναι να διαφυλάξουμε την σωματική ακεραιότητα όλων των πολιτών», έγραψε στο twitter ο νέος πρόεδρος.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις