Logo

Βερολίνο: Δικαστήριο απαγόρευσε τις διαδηλώσεις κατά του lockdown



 
 

Με την αιτιολογία ότι οι κινητοποιήσεις κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των μολύνσεων, απαγόρευσε τις κινητοποιήσεις του κινήματος κατά του lockdown που έχουν προγραμματιστεί γι' αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η αστυνομία πάντως αναμένει ότι οι διαδηλωτές, από διάφορα μέρη της χώρας, θα πάνε στο Βερολίνο παρά την απαγόρευση.

Συνολικά στη γερμανική πρωτεύουσα αναμένονται πάνω από 22.000 διαδηλωτές -τόσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή- που αντιδρούν στην εφαρμογή περιοριστικών μέτρων.

Το Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου απαγόρευσε και τις 13 κινητοποιήσεις, κάποιες από τις οποίες διοργανώνονται από το κίνημα Querdenker (Εναλλακτικά Σκεπτόμενοι), που είναι το βασικό κίνημα κατά των περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία, και μία ακόμη την Κυριακή, με τη συμμετοχή 3.500 ατόμων.

Κάποιες από τις κινητοποιήσεις γίνονται για να στηριχθούν τα νυχτερινά κλαμπ του Βερολίνου, που έχουν υποστεί ζημιά λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Το Δικαστήριο στην απόφασή του επισημαίνει ότι οι συμμετέχοντες σε αυτές τις διαδηλώσεις «συστηματικά δεν ακολουθούν τους κανονισμούς για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό», ενώ δεν φορούν μάσκες.

Το κίνημα Querdenker βρίσκεται στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι έχει δεσμούς με ακροδεξιές και εξτρεμιστικές οργανώσεις, ενώ διασπείρει θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πανδημία και τους εμβολιασμούς. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-7-2021 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις