Logo

Αχαΐα: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζήρια - Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12:30 του Σαββάτου σε δασική έκταση στη Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας στην Αχαΐα.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το thebest.gr,  οι φλόγες απειλούν σπίτια και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Ζήρια, Άνω Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι. 

Ξεκινά η επιχείρηση απομάκρυνσης των παιδιών που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στον Ερινεό για να μεταφερθούν με λεωφορεία στην Πάτρα.

Από την πλευρά της η αστυνομία έχει απαγορεύσει τη διέλευση προς το Αίγιο και έχει προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας σε Δρέπανο και Σελιανίτικα. Παράλληλα, διεξάγεται επιχείρηση απομάκρυνσης και λουομένων από παραθαλάσσια κατάστηματα στο Λαμπίρι.

Σκάφη του λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα στις παραλίες Καμαρών. Άκολης και Λόγγου  για να μεταφέρουν άτομα δια θαλάσσης εαν χρειαστεί.

Εγκλωβισμένα οχήματα - Κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Πληροφορίες αναφέρουν οτι υπάρχουν  εγκλωβισμένα οχήματα στη θεση Πεύκα - Μπούκα στις Καμάρες από οδηγούς που ψάχνουν τρόπο διαφυγής.

Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους της Ζήριας και της Άνω Ζήριας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα. Σπεύδει ΟΠΚΕ και ομάδα ΔΙΑΣ.

Επίσης, ακινητοποιημένα είναι αυτή την στιγμή τα οχήματα στην Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών στο ύψους της φωτιάς. Τα οχήματα κατευθύνονται στην έξοδο 24 από το Δρέπανο.

Κλειστά τα διόδια για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Στην παλια εθνική οδό επικρατεί μποτιλιάρισμα και πανικός από λουόμενους που επιχειρούν να φύγουν από το σημείο.

Ύποπτο όχημα - Αναπνευστικά προβλήματα

Υπάρχει πληροφορία για ένα ασημί όχημα στο οποίο επιβαίνουν δυο ημίγυμνοι άνδρες και για τους οποίους υπάρχουν υποψίες οτι σχετίζονται με την εκδήλωση της φωτιάς.

Το ΕΚΑΒ έλαβε εντολή να μεταβεί στην περιοχή για να παραλάβει ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα. 

Η φωτιά πλησιάζει σπίται στις Καμάρες και πληροφορίες κάνουν λόγο για ηλικιωμένη που έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της πάνω από την εκκλησία της Ζήριας και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα αντιμετωπίστηκε πυρκαγιά και δεν αποκλείεται να πρόκειται για αναζωπύρωση. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-7-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις