Logo

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη - Υπόνοιες για εμπρησμό [βίντεο]



 
 

Ζημιές σε τέσσερα σπίια  προκάλεσε η πυρκαγιά που  εκδηλώθηκε  το βράδυ της Δευτέρας σε δύο διαφορεικές εστίες στην περιοχή της Νέας Μάκρης. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά  το πρωί της Τρίτης έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ενώ όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες ης Αττικής βρίσκονται σε επιφυλακή. 

Όπως μεταδίδει το eertnews.gr,  καταστροφές εντοπίζονται στην οδό Ανατολής, όπου η φωτιά πέρασε μέσα από αρκετά σπίτια. Μεταξύ των εγκαταστάσεων είναι και μια επιχείρηση στην οποία κάηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, έκανε λόγο για εμπρησμό. Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είπε πως " υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμου  κάτι το οποίο θα εξεταστεί" , προσθέτοντας ότι " υπήρξαν εστίες φωτιάς ταυτόχρονα και αυτό είναι ύποπτο" 

Τη νύχτα η φωτιά έφθασε στις αυλές σπιτιών σε οικισμούς της Νέας Μάκρης. Οι αρχές έστειλαν SMS μέσω του 112 ΄στους κατοίκους των οικισμών Λιβίσι και Αγία Μαρίνα. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχείρησαν στην περιοχή αντιμετώπισαν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς. 

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά αρχικά εκδηλώθηκε σε δύο εστίες. Η πρώτη στην οδό Δήμητρας κοντά σε κατοικίες (περιοχή Λιβίσι) και η δεύτερη κοντά στη Μονή του Αγίου Εφραίμ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το μέτωπο προς τη Μονή ου Αγίου Εφραίμ ήαν αυτό που εξελίχθηκε. Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ωστόσο, κατάφεραν να περιορίσουν γρήγορα το πύρινο μέτωπο και έτσι δεν κινδύνευσε ο μοναστήρι. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς καά τη διάρκεια ης νύχας επιχείρησαν  112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Mε εντολή του Aρχηγού ΠΣ Aντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στη Νέα Μάκρη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς ενώ έδωσε επιπλέον εντολή να τεθούν σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές υπηρεσίες Αττικής.

Την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι στη Νέα Μάκρη ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς οι φλόγες ήταν μέσα στον αστικό ιστό και δόθηκε μάχη να μην καούν σπίτια καθώς είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω - γύρω.

Τα προβλήματα εντοπίζονταν στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-9-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις