Logo

Μαίνεται σε δύο μέτωπα η πυρκαγιά στην Κάρπαθο [βίντεο]



 
 

Σε εξέλιξη βρίσκονται από  το πρωί της Παρασκευής οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των δυο πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στο νησί της Καρπάθου.

Η πρώτη φωτιά ξεκίνησε από τους Μύλους στα Σπόα και έφθασε στην περιοχή Αγριόλακκος χθες το απόγευμα, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά, στην περιοχή Σταυρί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όπως μεταδίδει το rodiaki.gr, στις  δύο πυρκαγιές επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Επίσης με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος θα μεταβεί στο νησί μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ.

Επίσης, σο νησί μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 13 πυροσβέστες με πέντε πέντε οχήματα από τη Κρήτη και 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από τη Ρόδο.

Συνδρομή στην πυρόσβεση παρέχουν ο Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δεν απειλούναι κατοικίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλούνται κατοικίες από τα πύρινα μέτωπα. Στο νησί πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ, με ριπές που φτάνουν και τα εννέα μποφόρ.

«Ευτυχώς έχουμε τα εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά είχε φτάσει ως το Κοιμητήριο και τα πρώτα σπίτια, ενώ το δεύτερο μέτωπο έφτασε ως τη θάλασσα», είπε ο δήμαρχος Καρπάθου, Iωάννης Νισύριος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής 

Στις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Κάρπαθο, στην περιοχή Αγριόλακκος εχθες το απόγευμα και στην περιοχή Σταυρί τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 Ε/Π και 2 Α/Φ.

Επίσης με Ε/Π του Π.Σ. θα μεταβεί μια (1) ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ καθώς και ακτοπλοϊκώς 13 πυροσβέστες με πέντε (5) οχήματα από τη Κρήτη καθώς και 10 πυροσβέστες με τέσσερα (4) οχήματα από τη Ρόδο. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

>

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-9-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις