Logo

Η Μαρία Γκανέ νέα προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας



 
 

Η  εισαγγελέας Εφετών Μαρία Γκανέ είναι η νέα προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, η οποία έλαβε 46 ψήφους κατά την εκλογική διαδικασία. 

Πρόκειται για εμβόλιμες εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν μόνο στην Εισαγγελία Εφετών Αθήνας, λόγω της προαγωγής του νυν προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ι. Μωραϊτάκη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης, τη θέση καταλαμβάνει η κ. Γκιανέ με αναπληρωτή προϊστάμενο τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Τζαβέλα ( έλαβε 22 ψήφους). Τρίτη κατετάγη η εισαγγελέας,, Ελένη Καρκαμπούνα  που έλαβε 15 ψήφους. 

Στη νέα προϊσταμένη θα παραδώσει  ο αρχαιότερος εισαγγελέας Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλος που ασκούσε χρέη προϊσταμένου τις τελευταίες 10 μέρες.

Η κ. Γκανέ, η οποία είναι σύζυγος του αντρεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Ασπρογέρακα,  έχει 33 χρόνια υπηρεσία στο εισαγγελικό Σώμα και θεωρείται εξαιρετικά έμπειρη καθώς έχει χειριστεί πλειάδα σοβαρών υποθέσεων. 

Σημειώνεται, ότι η θητεία της  θα διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο του 2022 , οπότε και θα γίνουν εκλογές προϊσταμένων σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-9-2021 από directNEWS.gr 

 


Τελευταίες Ειδήσεις