Logo

Ακόμα ένας νεκρός στην υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1» 
 

Νέα τροπή παίρνει η πολύκροτη υπόθεση του «Noor 1», καθώς ακόμα ένας μάρτυρας που κατέθεσε είναι νεκρός. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Βασίλη Γεωργιάδη ο οποίος ζει στο Ντουμπάι και είχε καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας του Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλου για τους αποστολείς, παραλήπτες και χρηματοδότες του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης που μετέφερε το ναρκόπλοιο.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας που ζούσε στο Ντουμπάι, είχε έρθει σε επικοινωνία με τις αρχές από το 2018 προκειμένου να καταθέσει στην υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενοι οι Τούρκοι φερόμενοι ως αποστολείς και παραλήπτες Σερίφ Ζιντάστι και Ριγκαμπάντι, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Capital Νίκος Συντυχάκης, ο δικηγόρος Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης και ο ασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης, καθώς είχαν στείλει εμβάσματα στην εταιρεία του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά των ναρκωτικών από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα τον Ιούνιο του 2014.

Η ανακρίτρια κυρία Μάνδακα παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα επί ενάμιση χρόνο ο Βασίλης Γεωργιάδης να μην καταθέτει. Τελικά μετά από τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Δίκη» στο Open και παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, κατέθεσε πριν από ένα χρόνο στον επόμενο Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλο ο οποίος πρόσφατα εισηγήθηκε να τεθεί η δικογραφία στο αρχείο για τον Β. Μαρινάκη και συνεργάτες του.

Αντίθετα ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου έχει ζητήσει να συνεχιστεί η ανάκριση και να ερευνήσει η Οικονομική Αστυνομία και η αμερικανική υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος Homeland τη νομιμότητα των εμβασμάτων που εστάλησαν από τους κατηγορούμενους στον καταδικασθέντα για τη μεταφορά του φορτίου του «λευκού θανάτου». Όμως ο Ανακριτής διαφώνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου στο να γίνει συμπληρωματική ανάκριση και επί της διαφωνίας Ανακριτή-Εισαγγελέα θα αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο μάρτυρας στην υπόθεση Βασίλης Γεωργιάδης βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα που έμενε στο Ντουμπάι. Δίπλα του ήταν ο πιστός του σύντροφος, ο σκύλος του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα, καθώς του είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τα Εμιράτα, για οικονομική αντιδικία που είχε με τον πρώην ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Νότινχαμ Φόρεστ που αγόρασε στη συνέχεια ο Β. Μαρινάκης.

Τα ίχνη του Β. Γεωργιάδη είχαν χαθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι δικοί του άνθρωποι που τον αναζητούσαν, δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν. Τελικά συγγενείς του ενημερώθηκαν από την Πρεσβεία ότι βρέθηκε νεκρός στις 3 Σεπτεμβρίου στο διαμέρισμα του, από τον φύλακα της πολυκατοικίας. Η αιτία θανάτου παραμένει άγνωστη. Η σορός του δεν έχει ακόμα επαναπατριστεί, όπως και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Γεωργιάδης είχε καταθέσει στην ελληνική πρεσβεία στο Ντουμπάι, απαντώντας σε γραπτές ερωτήσεις του Ανακριτή Διαφθοράς κ. Πετρόπουλου.
Τότε είχε μιλήσει εκ νέου στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» στο Open, αναφέροντας πως κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του «Noor 1». Ανάμεσα σε αυτούς και δύο ποδοσφαιρικοί παράγοντες που δραστηριοποιούνται στο Ντουμπάι στον κλάδο των πετρελαίων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-10-2021 από directNEWS.gr πηγή: newsbreak.gr


Τελευταίες Ειδήσεις