Logo

Ο Μπενζεμά κινδυνεύει με 5 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση Βαλμπουενά



 
 

«Ο Μπενζεμά ήταν επίμονος, ήθελε πάση θυσία να γνωρίσω αυτό το άτομο. Δεν μου μίλησε για χρήματα, αλλά σε αντάλλαγμα για την καταστροφή του βίντεο, αυτοί οι άνθρωποι σίγουρα δεν περίμεναν εισιτήρια για το γήπεδο. Ο Μπενζεμά δεν ήθελε να με βοηθήσει, μου είπε "πρόσεχε, έρχεται το EURO..."».

Λόγια από τον Ματιέ Βαλμπουένα, νυν μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού, που αναφέρεται στον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά. Το πλαίσιο είναι πλέον γνωστό: η δίκη για τον υποτιθέμενο εκβιασμό που υπέστη ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ με «δάχτυλο» του σέντερ φορ της ισπανικής ομάδας.

Ο Μπενζεμά - γράφει η Corriere della Sera - δικάζεται από χθες στις Βερσαλλίες για την υπόθεση του "ροζ" βίντεο του πρώην συμπαίκτη του, Ματιέ Βαλμπουενά και η μελλοντική καριέρα του εξαρτάται από την ετυμηγορία: κινδυνεύει με πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 75.000 ευρώ, μαζί με τέσσερις άλλους συγκατηγορούμενους.

Η υπόθεση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014, όταν ο Βαλμπουενά άλλαξε κινητό τηλέφωνο. Ο ποδοσφαιριστής δεν ήθελε να ασχοληθεί προσωπικά με τη μεταφορά των δεδομένων και ζήτησε από τον Αξέλ Ανγκό, ένα είδος τεχνίτη να το κάνει.

Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος ο Ανγκό, ο οποίος έχει πολλά χρέη, βρήκε ένα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου του Βαλμπουενά και σχεδίασε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση. Υπολογίζοντας στη «γενναιοδωρία του Βαλμπουένα», όπως είπε στις ανακρίσεις, ήλπιζε να αποκτήσει «τουλάχιστον 25 χιλιάδες ευρώ».

Ο Ανγκό αντιγράφει το βίντεο σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και στη συνέχεια επικοινωνεί με τον Καρίμ Ζενατί, παιδικό φίλο και προστατευόμενο του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Ζενατί ελπίζει ότι ο Μπενζεμά θα πείσει τον Βαλμπουενά να πληρώσει, αλλά ο τελευταίος καταθέτει αμέσως καταγγελία στην αστυνομία, η οποία ελέγχει τα τηλέφωνα.

Στις 6 Οκτωβρίου 2015, πριν από τον αγώνα Γαλλία-Αρμενία, ο Μπενζεμά μίλησε στον Βαλμπουενά και του εξήγησε ότι μπορεί να τον παρουσιάσει σε «έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης», που μπορεί να τον βοηθήσει να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ο Μπενζεμά, που μίλησε για «πολύ επικίνδυνους ανθρώπους», τηλεφωνεί ύστερα στον παιδικό του φίλο Ζενατί και λέει ότι «ο Βαλμπουένα δεν μας παίρνει στα σοβαρά».

Ο Μπενζεμά και ο Ζενατί γέλασαν με τον Βαλμπουενά, με τον Γάλλο επιθετικό - όπως αναφέρει η εφημερίδα - να λέει ότι «θα τον πάρουν με τις ντομάτες» και τον Ζανετί να απαντά πως «αν δεν θέλει τη βοήθειά μας, θα ασχοληθεί με τα πιράνχα».

Η δίκη των Βερσαλλιών περιπλέκει τις σχέσεις του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης με την Εθνική Γαλλίας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν επαγγελματικούς λόγους. Η απόφαση για την υπόθεση αναμένεται μέχρι την Παρασκευή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2021 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις