Logo

Σουηδία: Δολοφόνησαν 19χρονο ράπερ - Δεν είναι το πρώτο θύμα της “gangsta rap” στη χώρα



 
 

Θανάσιμα από πυρά τραυματίστηκε ο Einar, ένας Σουηδός ράπερ ηλικίας 19 ετών, ο οποίος ήταν ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα της σουηδικής χιπ χοπ.

Το έγκλημα σημειώθηκε στη Στοκχόλμη έπειτα από μια σειρά επιθέσεων, απαγωγών και εγκληματικών υποθέσεων τα τελευταία έτη, που συνθέτουν την συνεχιζόμενη βία στη σκηνή της σουηδικής «gangsta rap».

Σημειώνεται ότι ο Νιλς Κουρτ Έρικ Έιναρ Γκρένμπεργκ, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, είχε πέσει θύμα απαγωγής το 2020. Τώρα, τον πυροβόλησαν πολλές φορές, έξω από ένα κτίριο στη συνοικία Χάμαρμπι Σβεστάντ. Βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος, ενώ υπέκυψε στα τραύματά του λίγο μετά την άφιξη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόβε Χαγκ, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Στοκχόλμης.

Πλέον, έρευνα ξεκίνησε για δολοφονία με την αστυνομία να παίρνει καταθέσεις από μάρτυρες για να ταυτοποιήσει έναν ή περισσότερους υπόπτους.

Παρόμοια υπόθεση το 2018

Πάντως, το 2018, ένας άλλος Σουηδός ράπερ, ο λιγότερο γνωστός Rozh Shamal, δολοφονήθηκε σε ένα προάστιο της Στοκχόλμης.

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κύμα ξεκαθαρισμάτων λογαριασμών και φονικών περιστατικών πυροβολισμών, που αποδίδονται σε μαφιόζικες συμμορίες.

Έως τις 15 Οκτωβρίου, 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν αυτή τη χρονιά σε 273 περιστατικά με πυροβολισμούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σήμερα, πολιτικοί αξιωματούχοι ζήτησαν την ανάληψη δράσης μπροστά στην κατάσταση.

«Είμαστε πάρα πολύ που βρισκόμαστε σε πένθος και βαρεθήκαμε αυτήν την παράλογη βία και θέλουμε να πολεμήσουμε την εγκληματικότητα των συμμοριών», έγραψε σε μήνυμα στο Twitter η επικεφαλής του Κέντρου Άνι Λέεφ, ενώ η επικεφαλής του κόμματος της Αριστεράς Νοόσι Ντάγκοσταρ τάχθηκε υπέρ μια «πολιτικής ηγεσίας που θα επανακτήσει τον έλεγχο».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-10-2021 από directNEWS.gr πηγή: ΑΜΠΕ


Τελευταίες Ειδήσεις