Logo

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Τήνο - Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις [βίντεο+φωτο]



 
 

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που  εκδηλώθηκεε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου στον παραλιακό οικισμό Αγ. Πόρτο στην Τήνο και απείλησε τρεις οικισμούς. 

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αποτέλεσαν το βασικό εμπόδιο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να ελέγξει το πύρινο μέτωπο.

.Στην περιοχή επιχειρούν από την αρχή 5 οχήματα της Πυροσβεστικής και δέκα πυροσβέστες, ενώ ο Δήμος Τήνου συνδράμει με υδροφόρο όχημα. Οι δυνάμεις αυτές αποτελούν και το σύνολο των δυνάμεων του νησιού. Στην κατάσβεστη συμμετέχουν, επίσης και κάτοικοι του νησιού με ιδιωτικά οχήματα. 

Νωρίτερα, είχε δοθεί προληπτική εντολή εκκένωσης τριών οικισμών (Φερό, Λυχναφτιά και Αγία Βαρβάρα), καθώς η φωτιά μαίνονταν ανεξέλεγκτη. 

Ενισχύσεις

Σύμφωνα με το Cyclades24.gr,  δύο πυροσβεστικά επανδρωμένα οχήματα αναχώρησαν εκτάκτως από το λιμάνι της Ερμούπολης με το πλοίο Άρτεμις προκειμένου να μεταβούν στην Τήνο. Στο πλοίο επιβιβάστηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, υπεύθυνος για την πολιτική προστασία, Γιώργος Λεονταρίτης. 

Παράλληλα, από το λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου αναχώρησαν με τοπλοίο Fast Ferries Andros, 4 πυροσβεστικά οχήματα επανδρωμένα, τα οποία με τη σειρά τους κλήθηκαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στο Πόρτο της Τήνου. 

Στην Άνδρο δόθηκε εντολή να μεταβούν και δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Αττική, όπως και κλιμάκιο για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εμπρησμών. 

Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά. Ωστόσο, λόγω των θυελλωδών ανέμων ακόμα και μετά την κατάσβεσή της θα υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι αναζωπύρωσης. Για το λόγο αυτό οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν επί ποδός όλη τη νύχτα. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η  έκταση της πυρκαγιάς είναι τέτοιου μεγέθους που είναι ορατή από το νησί της Σύρου. 

 

Η φωτιά από τη Σύρο

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις