Logo

Τήνος: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς



 
 

Βελτιωμένη είναι το πρωί της Κυριακής η εικόνα που παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Τήνο, ανάμεσα στους  οικισμούς Λυχνάφτια και Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, οι  πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις, ενώ στάλθηκαν και ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο.

Όπως έγινε γνωστό από την  Πυροσβεστική, το πρωί της Κυριακής η φωτιά είναι σε πλήρη ύφεση ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη. Συκεκριμένα, επιχειρούν 35 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν τέτοιας έκτασης το βράδυ του Σαββάτου, ώστε μετά από εντολή της Πυροσβεστικής εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους οι οικισμοί Λυχνάφτια και για Αγία Βαρβάρα.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους, ήταν σε ετοιμότητα και οι κάτοικοι του οικισμού Φέρο Χωριό σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Από τη μεγάλη πυρκαγιά κατακάηκαν μεγάλες εκτάσεις δασικές και χορτολιβαδικές, ενώ υπήρξαν και ζημιές σε περιουσίες. | >

Από την πλευρά του το  tinostoday.gr σημειώνει ότι η φωτιά το πρωί της Κυριακής φαίνεται να έχει περιοριστεί σε ένα  δύσβατο σημείο και αναμένεται να σβηστεί ολοκληρωτικά και προσθέτει ότι ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Σιώτος,  με ανακοίνωση του ευχαριστεί όλους όσους συντέλεσαν στην κατάσβεση της.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος αναφέρει:  :

Η φωτιά είναι, ευτυχώς, σε ύφεση, εμείς, όμως, παραμένουμε σε ετοιμότητα.

Ευχαριστώ την Πολιτική Προστασία για την άμεση κινητοποίηση και ειδικά τον Γ.Γ. – Αντιστρατηγο Π.Σ. ε.α κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου για την μίσθωση του Superferry και την αποστολή πυροσβεστικων οχημάτων και πυροσβεστων (αυτονόητα, ευχαριστώ και τους Αφούς Στεφάνου που ανταποκριθηκαν άμεσα στο αίτημα μου).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειαρχη Κυκλάδων και Επαρχο) που από τη πρώτη στιγμή ήταν κοντά μας και συντόνισε την άμεση αποστολή οχημάτων και πυροσβεστων από Σύρο και Άνδρο.

Φυσικά, κατά βάση ευχαριστώ το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τήνου για την σκληρή δουλειά και υπερπροσπάθεια, την Υπηρεσία Ύδρευσης για την ταχύτατη ανταπόκριση, το Αστυνομικό Τμήμα Τήνου και τους συμπολίτες μου για την ψύχραιμη αντιμετώπιση και βοήθεια τους.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-11-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις