Logo

Βουλγαρία: Τραγωδία με φλεγόμενο λεωφορείο - 46 νεκροί [βίντεο+φωτο]



 
 

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα λεωφορείο έπιασε φωτιά σε αυτοκινητόδρομο στη δυτική Βουλγαρία τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως μεταδίδει το  news.sky.com,  ανώτερος  αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι  μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και παιδιά  και ότι  επτά άτομα που πετάχτηκαν έξω από το φλεγόμενο λεωφορείο έχουν υποστεί εγκαύματα και μεταφέρθηκαν για θεραπεία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου στη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια.

Το ΑΠΕ-ΜΠ[Ε και το Reuters, που επικαλούυνται το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES, αναφέρουν ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τουλάχιστον 12 παιδιά, 

Το λεωφορείο μετέφερε 52 ανθρώπους, πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Νικολάι Νικόλοφ, στέλεχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BTV, έκανε λόγο για  «σαράντα πέντε ή σαράντα έξι νεκρούς» στο δυστύχημα. Ο κ. Νικόλοφ συμπλήρωσε πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα ή προκλήθηκε από αυτό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε τμήμα του οδικού δικτύου περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Σόφιας. Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ μετέβη επιτόπου.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε διπλωμάτης της πρεσβείας της χώρας στη Σόφια στο bTV.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο περί «τραγωδίας».

«Πρόκειται για τραγωδία. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν όλα τα θύματα είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά αυτό υποθέτουμε, καθώς το λεωφορείο είχε πινακίδες της χώρας μας», είπε ο κ. Ζάεφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Nova.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις