Logo

Πέθανε υπόδικος από κορονοϊό στις φυλακές Κορυδαλλού



 
 

Για ακόμη μια φορά έρχεται στο προσκήνιο η κατάσταση η οποία επικρατεί στις ελληνικές φυλακές και μάλιστα στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, τον Κορυδαλλό, έπειτα από τον θάνατο από κορονοϊό ακόμη ενός κρατουμένου, ενώ εγείρονται ερωτήματα όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά καταστήματα καθώς σχεδόν 300 ήταν οι κρατούμενοι που νοσούσαν πριν από περίπου δέκα ημέρες από κορονοϊό και περίπου 80 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ μετράμε οκτώ και τρεις θανάτους αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr, πρόκειται για έναν εκ των συλληφθέντων για την δολοφονική ενέδρα η οποία είχε στηθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 στον προαύλιο χώρο εκκλησίας Μεταμορφώσεως στην Καλλιθέα.

Η υπόθεση η οποία είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο είχε αποκαλυφθεί πριν από ένα χρόνο. Βάσει του αστυνομικού ρεπορτάζ, τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Σεπτεμβρίου 2020 κανονίστηκε, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, συνάντηση στον προαύλιο χώρο ιερού ναού στην Καλλιθέα, μεταξύ του 30χρονου κατηγορούμενου και ενός 22χρονου για την επίλυση προσωπικών διαφορών. Στη συνάντηση προσήλθαν και άλλα άτομα.

Ακολούθησε λογομαχία μεταξύ των δύο ομάδων και κάποια στιγμή ο 30χρονος έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε 22χρονο από την άλλη ομάδα, τον οποίο συνέχισε να πυροβολεί και μετά την πτώση του στο έδαφος. Από την πλευρά του, ο 22χρονος χτύπησε τον 30χρονο, παρουσία του αλλοδαπού που αναζητείται. Αμέσως μετά, οι κατηγορούμενοι διέφυγαν, ενώ ο παθών σοβαρά τραυματισμένος διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Πρόσφατα μάλιστα εκδόθηκε η εισαγγελική πρόταση η οποία παρέπεμπε τον θανόντα αλλά και έναν ακόμη συγκατηγορούμενό του ο οποίος είναι εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους. Κατά την εκδοχή του θύματος, το οποίο έχει καταστεί παραπληγικό και βρίσκεται σε κατάσταση αποκατάστασης, δεν είχε καμία εμπλοκή με τη συνάντηση θανάτου, απλά ακολούθησε έναν φίλο του σε μια συνάντηση με τον θανόντα προκειμένου να λύσουν προσωπικές διαφορές για μια γυναίκα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-11-2021 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις