Logo

Ικαρία: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ και μετασεισμός 4,1 Ρίχτερ [φωτο]



 
 

Αναστατώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης οι κάτοικοι της Ικαρίας και της ευρύτερης περιοχής από έναν ισχυρό σεισμό, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έναν μετασεισμό μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν ανοιχτά του νησιού.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:00, της Τρίτης είχε εστιακό βάθος 17,5 χλμ. και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 20 χλμ. βορειοδυτικά της Ικαρίας. 

Το επίκεντρο του μετασεισμού των 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, εντοπίζεται στα ,  στα  22 χλμ. βορειοδυτικά της Ικαρίας, ενώ το εστιακό βάθος του υπολογίζεται στα 22,4 χλμ. 

Ευθ. Λέκκας:Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε μετασεισμούς 4 Ρίχτερ

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας -ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο OPEN  για τη σεισμική δόνηση των 5.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είπε ότι "Οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν γιατί ο σεισμός ήταν αρκετά μέσα στη θάλασσα". 

Τόνισε, παράλληλα, ότι ο σεισμός έγινε σε χώρο ου είναι προέκταση του ρήγματος που έδωσε την μεγάλη σεισμική δόνηση της Σάμου στις 30 Οκτωβρίου 2020.

Επισήμανε, τέλος, ότι:"Δεν ανησυχούμε δεδομένου ότι είναι μακριά από κατοικημένους ΄χώρους και ξηρά αν και έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας . Θεωρώ ότι θα έχουμε μετασεισμούς 4 Ρίχτερ το επόμενο διάστημα" 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-11-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις