Logo

Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από φωτιά σε κατάληψη στη Βαρκελώνη



 
 

Τέσσερις άνθρωποι, δύο εκ των οποίων ανήλικοι, έχασαν τη ζωή τους αυτή την Τρίτη σε πυρκαγιά σε κατειλημμένο χώρο στην Plaza Tetuán στη Βαρκελώνη. Μεταξύ των νεκρών ήταν ένα μωρό κάτω του ενός έτους και ένα άλλο τριών ετών. Όλοι τους ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας ρουμανικής καταγωγής.

Τα θύματα είναι «δύο ενήλικες, ένα μωρό και ένα παιδί τριών ετών», είπε στους δημοσιογράφους ο Άνχελ Λόπεθ, υπεύθυνος για την επιχείρηση των πυροσβεστών, προσθέτοντας ότι η φωτιά έχει πλέον σβήσει.

Το σημείο, όπου ξέσπασε η φωτιά γύρω στις 6 (τοπική ώρα), «είναι ένα πρώην υποκατάστημα τράπεζας στο οποίο γίνεται κατάληψη« στη θέση Τετουάν, πρόσθεσε αυτός ο πυροσβέστης, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα θύματα.

Τέσσερα άλλα άτομα που ζούσαν στο δωμάτιο κατάφεραν ωστόσο να διαφύγουν από τις φλόγες και βρέθηκαν σε μια αυλή από τους πυροσβέστες, είπε.

«Γύρω στις δύο τα ξημερώματα, τέσσερις ώρες πριν από την ειδοποίηση για την πυρκαγιά, είχε γίνει συμπλοκή στην πόρτα των κατεστραμμένων εγκαταστάσεων που ανάγκασε περιπολικό της Mossos d' Esquadra να μεταβεί στην περιοχή», εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών της Generalitat (σ.σ. Κυβέρνησης της Καταλωνίας), Ζοάν Ιγνάσι Ελένα. Παρά τη σύμπτωση, αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της συμπλοκής και της φωτιάς, είπε ο ίδιος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-11-2021 από directNEWS.gr πηγή: Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις