Logo

Αυστραλία: Σε ξενοδοχείο για πρόσφυγες ο Τζόκοβιτς περιμένει τα αποτελέσματα της έφεσης



 
 

Η Αυστραλία προχώρησε σε ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει από το ρεπορτάζ, υπήρξε ένα γραφειοκρατικό λάθος στα έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο Σέρβος τενίστας για την είσοδο του στην χώρα. Μετά από μια ταλαιπωρία περίπου έξι ωρών, κατά την οποία κρατήθηκε και ανακρίθηκε στο αεροδρόμιο, το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο που προορίζεται για πρόσφυγες κοντά στο αερολιμένα.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ᾽᾽Νόλε᾽᾽ έχουν καταθέσει έφεση κατά της ακύρωσης της βίζας και το πρωί της Πέμπτης συνεδριάζει το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μελβούρνης για να αποφασίσει τι θα συμβεί οριστικά με τον Τζόκοβιτς. Το πιθανότερο σενάριο με τα υπάρχοντα δεδομένα κάνει λόγο για απέλαση του από την χώρα μέσα σε 24 ώρες ενώ κινδυνεύει και με απαγορεύσει εισόδου στην Αυστραλία για την επόμενη τριετία.

Υπενθυμίζουμε πως ο αθλητής είχε εξασφαλίσει ειδική άδεια ιατρικής εξαίρεσης για να συμμετάσχει κανονικά στο Australian Open, παρά το γεγονός πως είναι ανεμβολίαστος κατά του Covid19.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών μέσων, υπάρχουν ακόμη δύο παίκτες που έχουν λάβει την συγκεκριμένη άδεια εξαίρεσης αλλά δεν πληρούν τους κανόνες της κυβέρνησης σχετικά με το πρωτόκολλο της πανδημίας και είναι και εκείνοι στον… αέρα.

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Κανείς δεν είναι πάνω από τους κανόνες

Τη δική του εκδοχή για όσα συμβαίνουν από το βράδυ της Tετάρτης με τον Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ο οποίος αναφέρθηκε σε κανόνες που δεν τήρησε ο Σέρβος τενίστας, ξεκαθαρίζοντας πως η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή του είναι απόλυτη προτεραιότητα.

Συγκεκριμένα ανέφερε στο Twitter:

«H Visa του κ. Τζόκοβιτς απορρίφθηκε. Οι κανόνες είναι κανόνες, ειδικά όταν αφορούν τα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι πάνω από τους κανόνες. Η ισχυρή πολιτική μας όσον αφορά την είσοδο στη χώρα ήταν καθοριστική, ώστε η Αυστραλία να έχει από τους χαμηλότερους μέσους όρους θανάτων από COVID στον κόσμο. Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί»

Κατηγορίες για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος

Από κει και πέρα, αρκετά από τα διεθνή ΜΜΕ αλλά και η κυβέρνηση της Σερβίας κατηγορούν τον Μόρισον για επικοινωνιακό σόου και πολιτική εκμετάλλευση του θέματος. Αυτή η άποψη βασίζεται στο γεγονός πως υπάρχουν ακόμη δύο τενίστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και τους κανόνες της κυβέρνησης για την πανδημία (ανεμβολίαστοι) αλλά μπήκαν κανονικά στην χώρα, δεν κρατήθηκαν στο αεροδρόμιο, δεν ανακρίθηκαν αν και παραμένει ανοιχτή η συμμετοχή τους στο τουρνουά, καθώς οι υποθέσεις τους εξετάζονται. Επί της ουσίας γίνεται αναφορά για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-1-2022 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις