Logo

ΠΟΕΔΗΝ: Χάος στα εφημερεύοντα νοσοκομεία



 
 

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με εκατοντάδες ασθενείς που θέλουν είτε να κάνουν τεστ ή να εξεταστούν περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος λέγοντας χαρακτηριστικά “και μη χειρότερα”.

“Ξέφυγε η κατάσταση στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Ασθενείς και πολίτες που τα επισκέπτονται ένας πάνω στον άλλον χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας για να εξετασθούν και κυρίως να κάνουν το τεστ. Για να αντιληφθεί κανείς τη διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης πρέπει να επισκεφθεί τα ΤΕΠ κορονοιού ενός εφημερεύοντος νοσοκομείου” περιγράφει και συνεχίζει “Περιμένουν στοιβαγμένοι ασθενείς και πολίτες άλλοι να κάνουν το τεστ, άλλοι να εξετασθούν χωρίς μέτρα με κίνδυνο ο ένας να κολλήσει τον άλλον. Σουλατσάρουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων περιμένοντας τα αποτελέσματα διασπείροντας τον ιό εντός του νοσοκομείου”.

Ο ίδιος μιλά για υπερδιπλασιασμό των εισαγωγών στις εφημερίες της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου:

«ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που εφημέρευε από 22 εισαγωγές που γίνονταν σε προηγούμενες εφημερίες χθες έως σήμερα πρωί εισήχθησαν 52 ασθενείς με κορονοϊο.

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ εισήχθησαν περι τους 35 ασθενείς με κορονοϊο, γέμισαν τα κρεβάτια και έστελνε τους ασθενείς σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ εισήχθησαν 41 ασθενείς με κορονοϊο. Γεμάτες οι ΜΕΘ κορονοϊού 25 κλινών και 10 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊο βρίσκονται στη ΜΑΦ. Και σήμερα δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους ή αυτοσχέδιες ΜΕΘ .

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί τι πρέπει να γίνει άμεσα:

Πρέπει να γίνει άμεσα επίταξη ιδιωτών γιατρών προκειμένου ο ΕΟΔΥ να τους διατάξει στη παρακολούθηση περιστατικών κορονοϊού στη κοινότητα και να κάνουν τεστ δωρεάν στους πολίτες.

Θα πρέπει χωρίς παζάρια να γίνει επίταξη ολόκληρων κλινικών του ιδιωτικού τομέα για να συνεφημερεύουν με τα νοσοκομεία να εξετάζουν έκτακτα περιστατικά και να εισάγουν περιστατικά κορονοϊού για νοσηλεία όχι μόνο σε απλές κλίνες, αλλά και σε ΜΕΘ».

Τραγικές ελλείψεις στο προσωπικό από την αναστολή τις καραντίνες και τις συνταξιοδοτήσεις

Σοβαρές ελλείψεις μετράει το υγειονομικό προσωπικό την ώρα που τα νοσοκομεία δέχονται τρομερές πιέσεις: “Δεν έχει νόημα πιά να στερείται το σύστημα από 7.000 υπαλλήλους που βρίσκονται σε αναστολή μεταξύ αυτών 2.500 ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, την ώρα που εργάζονται εκατοντάδες συνάδελφοι με ενεργή νόσο κορονοϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ για μείωση των ημερών καραντίνας. Υπάρχει μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά ήδη με 2.500 συναδέλφους σε καραντίνα” λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει “Σε σχέση με το περασμένο χειμώνα μετράμε 11.000 απώλειες από τα νοσοκομεία. 6.500 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις και τώρα 2.500 συνάδελφοι σε καραντίνα επειδή νοσούν. Περί τους 1.200 στην ΑΤΤΙΚΗ.Θα πρέπει να ανακληθούν οι επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ.Να επανέλθει η δεκαήμερη καραντίνα και επιστροφή με αρνητικό τεστ. Συνάδελφοι που έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα να υποβάλλονται σε τεστ και μέχρι την έκδοση του να βρίσκονται σε καραντίνα” καταλήγει ο ίδιος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-1-2022 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις