Logo

Ζάκυνθος: 17χρονος τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο συνομήλικο φίλο του στο χωριό Φιολίτι



 
 

Ένας 17χρονος στο χωριό Φιολίτι, της Ζακύνθου γλίτωσε από θαύμα, όταν ο φίλος του, μη γνωρίζοντας ότι το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του είναι γεμάτο, τον πυροβόλησε.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι τα δύο ανήλικα αγόρια περνούσαν το πρωινό τους στο σπίτι του ενός. Τότε, το ένα από τα παιδιά αποφάσισε να δείξει στον φίλο του το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του, το οποίο ήταν φυλαγμένο στην ντουλάπα του δωματίου.

Ο έφηβος έβγαλε την καραμπίνα, μη γνωρίζοντας ότι ήταν γεμάτη φυσίγγια. Καθώς την επεξεργαζόταν και την έδειχνε στον συμμαθητή του , αυτή εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 17χρονο στη βουβωνική χώρα.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον 17χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αυτήν τη στιγμή ο νεαρός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η  Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα και ιδιοκτή του όπλου, και του 17χρονου  γιου  του.Σε βάρος των δύο συλληφθέντων  σχηματίσθηκε δικογραφία για πλημμελή φύλαξη όπλων κα παραβίαση ι του Νόμου περί όπλων.

Ο πατέρας κρατείται στο ΑΤ Ζακύνθου και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο Τρίτη στον  εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. Έπειτα από έλεγχο της Αστυνομίας, πάντως, όλα τα κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι είχαν νόμιμη άδεια κατοχής.  

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι , το κυνηγετικό όπλο πρέπει να φέρεται πάντα λυμένο, εντός θήκης, και να συναρμολογείται μόνο στον τόπο του κυνηγίου. Πρέπει, επίσης, να φυλάσσεται λυμένο και κλειδωμένο σε ασφαλή χώρο, μη προσβάσιμο από παιδιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις