Logo

Επιτελικό μπάχαλο: Τουλάχιστον 20 ώρες παγιδευμένοι οδηγοί στους δρόμους [βίντεο+φωτο]



 
 

Κάτω από τα χιόνια της κακοκαιρίας «Ελπίδα» θάφτηκε το επιτελικό κράτος καθώς οι εικόνες που καταγράφονται στην Αττική από το μεσημέρι της Δευτέρας είναι αποκαρδιωτικές. Αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στο χιόνι, μπλακ άουτ και οργή από τους πολίτες καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις περί ετοιμότητας η Αττική βιώνει μία πρωτοφανή κατάσταση. Τουλάχιστον 3.000 αυτοκίνητα ακινητοποιημένα στην Αττική Οδό, ασθενοφόρα εγκλωβισμένα στο χιόνι, με τις κεντρικές αρτηρίες «φρακαρισμένες», σε μία περίοδο κρίσιμη για το ΕΣΥ.

Οδηγοί επί ώρες αβοήθητοι στην Αττική Οδό και σε άλλους δρόμους λόγω του χιονιά ενώ αργά το βράδυ της Δευτέρας άρχισαν επιχειρήσεις του στρατού ώστε να μοιραστούν κουβέρτες, νερό και τροφή. Ωστόσο, έως αυτή την ώρα εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι. Οδηγοί αναγκάστηκαν να παραμείνουν για περισσότερο από 17 ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται από την Λεωφόρο Μεσογείων, την Αττική Οδό (έξοδοι 13 και 14) και σε αρκετές άλλες περιοχές της Αττικής με τους απεγκλωβισμένους να οδηγούνται σε ασφαλή σημεία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επιπλέον δεν έχουν σταματήσει οι μεταφορές νεφροπαθών για αιμοκάθαρση, ανθρώπων που χρειάζονται να μεταβούν σε νοσοκομεία, ακόμα και προσωπικού που δυσκολεύεται να μεταβεί στις μονάδες υγείας.

Το προσωπικό του πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αττικής έχει τεθεί από χθες σε γενική επιφυλακή και βρίσκεται συνεχώς στο δρόμο.

Στην Αττική Οδό απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος δεν είναι επιχειρησιακό. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ν..E.O. Aθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ΕΛΑΣ απηύθυνε σύσταση στους πολίτες στην Αττική να κυκλοφορούν σήμερα αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Την ίδια στιγμή, σοβαρά είναι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Δεκάδες περιοχές έκλεισαν πάνω από 14 ώρες χωρίς ρεύμα ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αδυνατούν να προσεγγίσουν δηλώνοντας αδυναμία πρόσβασης.

Συγκεκριμένα, προβλήματα εμφανίζονται τμήματα περιοχων σε: Χαλανδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Ν. Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο,.Πεύκη, Κερατέα, Καλύβια, Κορωπί, Πάλληνη, Πικέρμι, Ντράφι, Γραμματικό, Μαραθώνας, Αλεποχώρι, Πόρτο Γερμενό, Βύρωνας, Καρέας, Γλυφαδα, Βούλα, Ν. Σμύρνη, Άλιμο, Σαλαμίνα.

Ταλαιπωρία δίχως τέλος: Εγκλωβισμένοι στην Οινόη 300 επιβάτες τραίνου

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία για 300 επιβάτες τραίνου από την Οινόη που παραμένουν εγκλωβισμένοι από χθες, Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, αφορά τραίνο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που σύμφωνα με όσα κατήγγειλε επιβάτης στο Open, ξεκίνησε στις 14:20 από το Λιανοκλάδι. Όμως, εξαιτίας των προβλημάτων από την κακοκαιρία σταμάτησε στην Οινόη περίπου στις 12 το βράδυ.

Μάλιστα, όπως περιγράφει, οι επιβάτες είναι εγκλωβισμένοι και πλέον έχουν ξεμείνει χωρίς νερό και δίχως προμήθειες φαγητού.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2022 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις