Logo

Κλειστά παραμένουν Πέμπτη και Παρασκευή τα Δικαστήρια σε Αττική και Κρήτη



 
 

Συνεχίζεται και στη Δικαιοσύνη το… επιτελικό μπάχαλο των αρίστων, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Έτσι κλειστά θα παραμείνουν για άλλες δύο μέρες (Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου) όλα τα Δικαστήρια στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα που θα δημοσιευθεί σήμερα στο ΦΕΚ.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης θα αποφασίσουν οι κατά τόπους διοικήσεις των δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

Κατ’ εξαίρεση στα Δικαστήρια που δεν θα λειτουργήσουν θα εκδικάζονται:

- οι προσωρινές διαταγές (αν απουσιάζει ο ένας διάδιακος θα αναβάλλεται)

-Υποθέσεις Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και Μονομελούς και Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκδικάζονται εφόσον υπάρχει συμπλήρωση 18μηνου εντός 3μήνου

-Κακουργήματα στα οποία συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής τους μέχρι την 31η.12.2023 στον πρώτο βαθμό ή μέχρι την 31η.12.2022 στο δεύτερο βαθμό, εκδικάζονται

-Δίκες που έχουν διακοπεί για τις δικασίμους της 25ης.01.2022 και 26ης.01.2022 και δεν υπάγονται στις ως άνω εξαιρέσεις, οπότε το δικαστήριο αποφασίζει σε συνεδρίαση, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία των διαδίκων, την εκ νέου διακοπή.

-Οι συνεδριάσεις θα αρχίζουν στις 10 και στα Αυτόφωρα στις 12. θα γίνονται επίσης κανονικά απολογίες κατηγορουμένων (από τις 11 το πρωί).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις