Logo

Γρεβενά: Έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής δυναμίτιδας – Τρεις νεκροί [βίντεο+φωτο]



 
 

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών της ΕΛΤΕΚ, στην Ιτέα Γρεβενών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστικής, υπήρχαν αναφορές για τρεις αγνοούμενους που εργάζονταν στο εργοστάσιο και είχαν αναλάβει εργασία στις 8 το πρωί. Στη συνέχεια δυστυχώς διαπιστώθηκε πως και οι τρεις ήταν νεκροί μέσα στα συντρίμια.

Ένας ακόμη φύλακας του εργοστασίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 11 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ κλήθηκαν να μεταβούν και δυνάμεις της 2ης και 5ης ΕΜΑΚ και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το grevenamedia.gr η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ταρακούνησε τα γύρω χωριά.

Η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς και οι δρόμοι που οδηγούν στο εργοστάσιο έχουν αποκλειστεί από την Αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης η έκρηξη ακούστηκε και μέσα στην πόλη ενώ ο ήχος της έφτασε έως τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο «το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα».

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-3-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις