Logo

Κολομβία: Δολοφονία εισαγγελέα που ερευνούσε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος [βίντεο]



 
 

Ο παραγουανός εισαγγελέας Μαρσέλο Πέτσι που χειριζόταν σωρεία διώξεων στη χώρα του ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών έπεσε θύμα δολοφονίας την Τρίτη 10 Μαΐου στην Κολομβία, όπου βρισκόταν για το μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του Κλαούντια Αγκιλέρα, λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε ότι περιμένει το πρώτο του παιδί.

Το ξενοδοχείο Decameron Baru, όπου διέμενε το ζευγάρι, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δράστες έφτασαν με τζετ σκι στην παραλία όπου παραθέριζε το ζευγάρι και πυροβόλησαν τον 45χρονο εισαγγελέα. Οι ένοπλοι πυροβόλησαν επίσης έναν φρουρό ασφαλείας, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Η σύζυγος του Πέτσι, η οποία επίσης δεν τραυματίστηκε, είπε ότι ένας από τους άνδρες κατέβηκε από το τζετ σκι και «χωρίς να πει λέξη πυροβόλησε τον Μαρσέλο δύο φορές, μία στο πρόσωπο και μία στην πλάτη».

Η πιο πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram, που ανέβηκε λίγες ώρες πριν την επίθεση, απεικόνιζε μια φωτογραφία της και του συζύγου της, καθώς και ένα ζευγάρι βρεφικά παπούτσια, με το μήνυμα: «Το καλύτερο γαμήλιο δώρο… η ζωή που πλησιάζει μαρτυρά την πιο γλυκιά αγάπη». Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη χερσόνησο Baru στην Καραϊβική, νότια της κολομβιανής πόλης Καρταχένα.

Ο πρόεδρος καταδικάζει την «άνανδρη δολοφονία»

Πριν το θάνατό του, ο Πέτσι ερευνούσε πολλές υποθέσεις βαρυσήμαντες υποθέσεις σχετικές με το οργανωμένο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένου ενός πυροβολισμού σε μια συναυλία τον Ιανουάριο, όπου δολοφονήθηκαν ένας φερόμενος έμπορος ναρκωτικών και η σύζυγος ενός ποδοσφαιριστή.

Ο πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Άμπντο Μπενίτεθ καταδίκασε την «άνανδρη δολοφονία» μέσω Twitter. Ορκίστηκε να αυξήσει εκ νέου τις προσπάθειες της χώρας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Μεγάλη αμοιβή για πληροφορίες

Ο διοικητής της εθνικής αστυνομίας της Κολομβίας, στρατηγός Χόρχε Λουίς Βάργκας, είπε ότι δεν γνώριζε ότι ο Πέτσι βρισκόταν στην Κολομβία. Σύμφωνα με τον Βάργκας, ο Πέτσι ήταν ένας από τους πιο αυστηρά φυλασσόμενους ανθρώπους στην Παραγουάη από τότε που «ερεύνησε υποθέσεις διεθνούς τρομοκρατίας».

Η σημασία διαλεύκανσης της υπόθεσης φαίνεται να έχει μεγάλη βαρύτητα για τη χώρα καθώς με αναρτήσεις του στο Twitter, ο Βάργκας αναφέρει ότι προσφέρεται αμοιβή 2 δισεκατομμυρίων πέσο (468.000 ευρώ) σε όποιον προσφέρει πληροφορίες για τη σύλληψη ενός εκ των φερόμενων δραστών. Η Παραγουάη είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μαριχουάνας στη Νότια Αμερική και η καλλιέργεια του φυτού εξακολουθεί να είναι παράνομη σε αυτή τη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι μεγάλο μέρος της καλλιέργειας μεταφέρεται λαθραία στην Αργεντινή και τη Βραζιλία.

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-5-2022 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις