Logo

Eurovision 2022: Η Ουκρανία η μεγάλη νικήτρια [βίντεο+φωτο]



 
 

Οι  Kalush Orchestra και το τραγούδι "Stefania" από την Ουκρανία είναι οι μεγάλοι νικητές του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που τερμάτισαν πρώτοι με  631 βαθμούς αφήνοντας πίσω στη δεύτερη θέση τo Ηνωμένο Βασίλειο με 466 βαθμούς.

Η ελληνική συμμετοχή με την Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord και το "Die together", με μια πολύ αξιόλογη εμφάνιση, κατάφερε να εντυπωσιάσει και να τερματίσει στην 8η θέση της βαθμολογίας με 215 βαθμούς ανάμεσα στις 25 χώρες του Τελικού αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με την ερμηνεία της και τη φωνή της.  

Στη πρώτη θέση των επιτροπών τερμάτισε με 283 βαθμούς η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία απέσπασε συνολικά οχτώ δωδεκάρια. Άλλα τόσα απέσπασε και η Ισπανία, η οποία όμως τερμάτισε στη 3η θέση με 231 βαθμούς. Στη 2η θέση με 258 βαθμούς (έξι δωδεκάρια) τερμάτισε η Σουηδία. Το μεγάλο φαβορί, η Ουκρανία τερμάτισε στη 4η θέση των επιτροπών με 192 βαθμούς (πέντε δωδεκάρια) ενώ τη πρώτη πεντάδα των επιτροπών ολοκλήρωσε η Πορτογαλία με 171 βαθμούς.

Η Ελλάδα κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση των επιτροπών με 158 βαθμούς! Ανάμεσα σε αυτούς και έξι δωδεκάρια από τη Βουλγαρία, την Κύπρο,τη  Δανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Την τελευταία θέση στην ψηφοφορία των επιτροπών, χωρίς κανένα βαθμό, κατέλαβε η συμμετοχή της Γερμανίας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα televoting, πρώτη στη προτίμηση του κοινού τερμάτισε η Ουκρανία με 439 βαθμούς! Στη 2η θέση βρέθηκε η Μολδαβία με 239 βαθμούς! Στα σίγουρα μια ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αφού η χώρα ξαφνικά “κάλπασε” στον πίνακα μιας και είχε περιοριστεί στην 20η θέση των επιτροπών με μόλις 14 βαθμούς. 3η στο televoting τερμάτισε η Ισπανία (228 βαθμοί) ενώ τη πρώτη πεντάδα ολοκλήρωσαν οι συμμετοχές της Σερβίας (225 βαθμοί) και του Ηνωμένου Βασιλείου (183 βαθμοί).

Η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει από το κοινό 57 βαθμούς οι οποίοι την κατέταξαν στη 12η θέση. Τελευταία με μηδέν, η Ελβετία.

Μεγάλη νικήτρια χώρα στη συνδυαστική ψηφοφορία επιτροπών και κοινού αναδείχθηκε με 631 βαθμούς η Ουκρανία, με το Ηνωμένο Βασίλειο να τερματίζει στη 2η θέση. Στη 3η θέση η εκρηκτική Chanel από την Ισπανία.

Συγκεντρωτικά, η Ελλάδα κατέκτησε την 8η θέση με 215 βαθμούς συνολικά.

Στη τελευταία θέση του συγκεντρωτικού πίνακα παρέμεινε η Γερμανία, η οποία πήρε έξι βαθμούς από το κοινό. Μονοψήφιους βαθμούς από το κοινό πήραν και το Αζερμπαϊτζάν (3 βαθμοί), η Γαλλία (8 βαθμοί), η Τσεχία (5 βαθμοί), το Βέλγιο (5 βαθμοί) και η Αυστραλία (2 βαθμοί).

Η έναρξη του Τελικού σηματοδοτήθηκε από ένα αντιπολεμικό μήνυμα που οι διοργανωτές ήθελαν να ακουστεί από άκρη σε άκρη σε όλον τον πλανήτη με αφορμή τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, καθώς πάνω από 1000 μουσικοί τραγούδησαν μαζί με το κοινό τον ύμνο των Beatles "Give peace a chance" που είχαν τραγουδήσει για πρώτη φορά το 1969.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις μεγάλες στιγμές της αποψινής βραδιάς ήταν η εμφάνιση στη σκηνή των περυσινών νικητών Maneskin οι οποίοι παρουσιίασαν το νέο τους τραγούδι με τίτλο SuperModel.

Πώς ψήφισε η ελληνική επιτροπή

1 βαθμός: Ιταλία, 2 βαθμοί: Τσεχία, 3 βαθμοί: Πορτογαλία, 4 βαθμοί: Ολλανδία, 5 βαθμοί: Ισπανία, 6 βαθμοί: Μολδαβία, 7 βαθμοί: Ρουμανία, 8 βαθμοί: Αυστραλία, 10 βαθμοί: Πολωνία, 12 βαθμοί: Αζερμπαϊτζάν

Πώς ψήφισε το ελληνικό κοινό (televoting)

1 βαθμός: Γαλλία, 2 βαθμοί: Ρουμανία, 3 βαθμοί: Μολδαβία, 4 βαθμοί: Σουηδία, 5 βαθμοί: Ηνωμένο Βασίλειο, 6 βαθμοί: Νορβηγία, 7 βαθμοί: Ιταλία, 8 βαθμοί: Σερβία, 10 βαθμοί: Ουκρανία, 12 βαθμοί: Ισπανία

Ποιοι ψήφισαν την Ελλάδα

Από το televoting η Ελλάδα πήρε μόλις 57 βαθμούς, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 215.

Απο τις επιτροπές πήραμε: 12 από την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ελβετία, 10 από το Σαν Μαρίνο και την Ιταλία, 7 από την Ουκρανία και τη Λετονία,  6 από την Εσθονία και την Φινλανδία, 4 από την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, την Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο, 3 από το Αζερμπαϊτζάν, τη Γαλλία, τη Γεωργία,  την Κροατία και τη Τσεχία,  2 από την Πολωνία, την Ισπανία, την Αρμενία, τη Ρουμανία, και 1 από τη Μάλτα.

Στον σχολιασμό ήταν και σήμερα η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, άψογοι όπως πάντα, ενώ η Στεφανία Λυμπερακάκη, η περσινή εκπρόσωπός μας στον διαγωνισμό, ήταν εκείνη που ανακοίνωσε το 12αρι της ελληνικής επιτροπής στο Αζερμπαϊτζάν.

Η τελική βαθμολογία

Η εμφάνιση της Ουκρανίας

Η εμφάνιση της Ελλάδας στον τελικό

 

Η εμφάνιση του Ηνωμένου Βασιλείου

 

Η εμφάνιση της Ισπανίας

 

Η εμφάνιση της Σουηδίας

 

Η εμφάνιση της Σερβίας

 

Η εμφάνιση της Ιταλίας

 

Η εμφάνιση της Μολδαβίας

 

Η εμφάνιση της Πορτογαλίας

 

Η εμφάνιση της Νορβηγίας

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2022 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

Eurovision 2022 - Α' Ημιτελικός: Πέρασε η Ελλάδα στον τελικό [βίντεο+φωτο]

Eurovision 2022 - Β' Ημιτελικός: Δεν πέρασε η Κύπρος στον Τελικό [βίντεο+φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις