Logo

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας



 
 

Ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας παρέμβαση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ομάδα μελών της αναρχικής συλλογικότητας, συγκεκριμένα, πέταξε φειγ-βολάν ενώ παράλληλα ανέβασε πανό, το οποίο έγραφε «Καμία συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ».

Μετά τη συμβολική αυτή κίνηση η ομάδα  αποχώρησε από το σημείο, ενώ στον ιστότοπο του Ρουβίκωνα αναρτήθηκε σχετικό με την παρέμβαση κείμενο στο οποίο αναφέρονται τα εξής: 

Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, ο Μητσοτάκης με την επίσκεψή του στις Η.Π.Α και την ομιλία του στο Κογκρέσο επέλεξε να διατηρήσει, όπως και όλοι οι προκάτοχοί του, αδιατάραχτη μια παράδοση 70 χρόνων. Εκείνη την παράδοση που θέλει τον κάθε πρωθυπουργό του Ελληνικού κράτους τον παρατρεχάμενο, τον δουλοπρεπή τσάτσο του αμερικανοΝΑΤΟϊκού μπλοκ στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, αν και στην περίπτωση του Μητσοτάκη, πέρα από θεσμική, είναι και οικογενειακή παράδοση.

Η νέα Αμοιβαία Αμυντική Συμφωνία Συνεργασίας (MDCA) που υπογράφηκε μεταξύ Η.Π.Α και Ελληνικού κράτους, και περιλαμβάνει την ενίσχυση της παρουσίας αμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων σε βάσεις στην Ελλάδα για την επόμενη πενταετία, καθώς και τον εξοπλισμό του Ελληνικού κράτους με F-35 και νέων F-16, επικυρώθηκε και σε συμβολικό επίπεδο με την επίσκεψη Μητσοτάκη στις Η.Π.Α και δεν είναι καθόλου άσχετη με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχουμε μπει πλέον και επίσημα σε μια νέα φάση εντατικής και ιδιαίτερα απειλητικής και επιζήμιας για την κοινωνική βάση ανασυγκρότησης του αμερικανοΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου, κατά την οποία η πολεμική βιομηχανία φαίνεται να παίρνει συντονισμένα και στρατηγικά περίοπτη θέση στις τάξεις του ευρωπαϊκού και αμερικανικού κεφαλαίου. Στο πλαίσιο του υπάρχοντος ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας δεν επιλέγουμε στρατόπεδο μεταξύ των μεν και των δε, και δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για το τι είναι ο Πούτιν και για τα μεγαλοϊδεατικά αυτοκρατορικά σχέδιά του, για το τι εστί Ρωσικό κράτος και ρωσική ολιγαρχία. Έχουμε ταχθεί και συνεχίζουμε να τασσόμαστε ενάντια στην εισβολή του Ρωσικού κράτους στην Ουκρανία, μια συνθήκη απ’ την οποία, όπως πάντα, βγαίνουν χαμένοι μονάχα οι λαοί του κόσμου.

Ωστόσο, όσα “δάκρυα” κι αν χύσουνε, όσες εκδηλώσεις σε ένδειξη “συμπαράστασης” προς τον ουκρανικό λαό κι αν στήσουνε δεν μας ξεγελάνε. Ξέρουμε καλά το συνάφι τους, ξέρουμε καλά πως αυτό που τους καίει δεν είναι το αίμα των αμάχων του ουκρανικού λαού, και όποιου λαού, αλλά το μονοπώλιο εξουσίας και χρήματος που νιώθουν να απειλείται. Δεν μπορούμε παρά να μην αναγνωρίσουμε τους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του ΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου, ταγμένο μέλος του οποίου είναι και το Ελληνικό κράτος, έπειτα από τη ρωσική εισβολή και την πρώτη επίσημη πράξη επικύρωσης ενός νέους πολυπολικού κόσμου, για τον οποίο μιλάμε εδώ και καιρό, όπου ενάντια στη μονοκρατορία των Η.Π.Α αναδεικνύονται δυναμικά κι άλλοι ιμπεριαλισμοί και διεκδικούν το δικό τους μερίδιο.

Γιατί αν ενδιαφέρονταν πράγματι για τους λαούς του κόσμου, θα έχυναν δάκρυα και θα έδειχναν αλληλεγγύη και στον παλαιστινιακό λαό, που βρίσκεται διαρκώς σε εμπόλεμη συνθήκη, και στον κουρδικό λαό, ενάντια στον οποίο ο τουρκικός φασισμός ξεκίνησε στις 17 Απρίλη έναν νέο πόλεμο μεγάλης κλίμακας. Έτσι, το πέπλο του Μακαρθισμού που πλέον έχει σκεπάσει τον δυτικό κόσμο ενάντια στο Ρωσικό κράτος και τον Πούτιν, δεν θα το δούμε να στρέφεται ούτε κατά του Ισραήλ ούτε κατά της Τουρκίας, γιατί τα πιόνια που κάνουν τη βρόμικη δουλειά για σένα στην περιφέρειά σου δεν τα χτυπάς. Ίσα ίσα, τα ενισχύεις στρατιωτικά ρίχνοντας κι άλλο λάδι στην πολεμική μηχανή.

Ένα τέτοιο πιόνι-περιφερειακή δύναμη του ΝΑΤΟ στην Αν. Μεσόγειο και τα Βαλκάνια είναι και το Ελληνικό κράτος, και φέρει άμεση ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία και τη συνέχιση του πολέμου. Όχι μόνο έτρεξε να στείλει όπλα με το ξέσπασμα του πολέμου, αλλά συνεχίζει να γέρνει το αυτί στις σειρήνες των ιμπεριαλιστών που θέλουν την Ελλάδα να στέλνει και αντιπυραυλικά οπλικά συστήματα στην Ουκρανία. Και, βέβαια, μια τέτοια εκδούλευση ανταλλάσσεται εύκολα, και φτηνά πάντα, με F-35 και F-16.

Η κοινωνική βάση να μην έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Την ώρα που η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη, και ο κόμπος στο χτένι, η γελοία επίσκεψη Μητσοτάκη στις Η.Π.Α επικύρωσε το εξής: δεν πάει να πεινάει ο κόσμος, δεν πάει να πεθαίνει άμαχος πληθυσμός, πρώτο και κύριο καθήκον μας είναι προστατέψουμε τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά συμφέροντα, κι άσε την κοινωνική βάση να πληρώνει το μάρμαρο. Και η Ελλάδα είναι και θα είναι το πιστό σκυλί της υπεράσπισης αυτών των συμφερόντων.

Κι ενώ εμείς θα πληρώνουμε το μάρμαρο, αυτοί θα συνεχίζουν να πλουτίζουν. Γιατί μην ξεχνάμε ότι την ίδια στιγμή που ανανεώνεται η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Η.Π.Α και εξαγγέλλονται κυρώσεις προς το ρωσικό κεφάλαιο και αντικατάσταση του ρωσικού πετρελαίου με αμερικανικό LNG, το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο συνεχίζει να προμηθεύεται και να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο. Συνεχίζουν να πλουτίζουν δηλαδή πάνω στα πτώματα αμάχων, για τους οποίους νοιάζονται τόσο πολύ, όπως μας λένε. Και τι περίεργο μάλιστα, ένα από τα κράτη που άσκησαν βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την απαγόρευση μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου ήταν το Ελληνικό κράτος (!).

Είναι φανερό, λοιπόν, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας σέρνει σε έναν πόλεμο του οποίου τα αποτελέσματα ακόμα δεν έχουμε δει. Απέναντι στις δικές τους δολοφονικές συμμαχίες, στις συμμαχίες των κρατών, είναι απαραίτητες οι συμμαχίες των λαών, οι συμμαχίες των θυμάτων αυτών των κρατών. Δεν απέχουμε πολύ από μία μεγαλύτερη πολεμική εκτροπή, που θα μας βρει και εμάς βαθύτερα μπλεγμένους, κι η κοινωνική βάση πρέπει να το καταλάβει αυτό καλά.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΔΕ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Ρουβίκωνας

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις