Logo

Πυρκαγιά σε Άνω Γλυφάδα, Άνω Βούλα, Βάρη: Εκκενώθηκαν οικισμοί, γηροκομείο και τα Παιδικά Χωριά SOS [βίντεο+φωτο]



 
 

Πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο σε χαμηλή βλάστηση στην Ανω Γλυφάδα, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η φωτιά, συγκεκριμένα, εκδηλώθηκε στους πρόποδες του Υμηττού στο τέρμα της οδού Μετσόβου και όπως έγινε γνωστό καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ο δήμαρχος ζήτησε την εκκένωση του οικισμού Πανόραμα στην Άνω Βούλα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρουν και  δύο ελικόπτερα Έρικσον και Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού. 

Το πύρινο μέτωπο άρχισε να κινείται με ταχυτητα προς Βάρη. Έτσι, λίγο αργότερα, δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμώνς Ν. Κάλυμνος Χέρωμα, Δίλοφο, Εξοχή, ενός γηροκομείου και των Παιδικών Χωριών SOS στη Βάρη.

Όπως έχει γίνει γνωστό κάηκαν σπίτια, αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Αυτό που έχει σημασία για το έργο της κατάσβεσης είναι το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που προκαλούν ανησυχία στους πυροσβέστες.  Για το λόγο αυτό η κινητοποίηση ήταν άμεση, τόσο σε επίγειες, όσο και σε εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική,  οι φλόγες βρίσκονται κοντά στα σπίτια, ενώ  το πύρινο μέτωπο κινείται με ταχύτητα προς τη Βάρη. 

Όπως δήλωσε στον  ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η πυρκαγιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο της  Δ.Α.Ε.Ε. που διερευνά τα αίτια της φωτιάς, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο του εμπρησμού. 

Στο νοσοκομείο τρεις και δύο ηλικιωμένοι

Όπως μετέδωσε το Open ένας Πυροσβέστης που έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Βούλα, μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Άλλοι δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομειακές μονάδες με τραυματισμούς 

Επίσης, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους και δύο ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα που απομακρύνθηκαν από το σπίτι τους.

Στο μεταξύ, λόγω  της πυρκαγιάς  η Τροχαία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξής οδούς:

-Στην οδό Λάμπτρων από το ύψος της λεωφόρου Ευελπίδων

-Στην οδό Νυμφών από το ύψος της συμβολής της με την οδό Λάμπτρων έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Α. Παπανδρέου

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις