Logo

Παπαγγελόπουλος: Πολιτικοί απατεώνες θέλουν να μας πείσουν ότι δεν τα πήραν από τη Novartis και τη Siemens



 
 

«Είμαι υποχρεωμένος να εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη και να διαφυλάξω το κύρος της».

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στον 989Alpha radio και συγκεκριμένα στην  εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή,  όπου μίλησε για την πολύκροτη υπόθεση Novartis και το έγγραφο της μετάφρασης.

Αναλυτικότερα, οι ερωτήσεις προς τον κ. Παπαγγεόπουλο και οι απαντήσεις του τελευταίου έχουν ως εξής:

Ερώτηση: Για το έγγραφο της Novartis και τη μετάφρασή του

«Εδώ υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων που αποδεικνύουν για πολλοστή φορά, ότι η πολιτική απάτη με την οποία προσπαθούν να ξεπλύνουν το σκάνδαλο της Novartis, κατέρρευσε για άλλη μία φορά. Δεν ξέρω τι λέει ο κάθε κύριος στα tweet και αυτά, εγώ είμαι παραδοσιακός, όποιος θέλει βγαίνει και το λέει επίσημα.

Και στο καλύτερο σενάριο, που προσπαθούν πλασάρουν για να συγκαλύψουν το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis αποβαίνει σε βάρος τους. Ας υποθέσουμε ότι όλα αυτά που λένε κάτι θεωρίες, περίεργες, υπάρχουν δύο έγγραφα, τρία έγγραφα τέσσερα έγγραφα, 15 έγγραφα, τα γεγονότα είναι αμείλικτα και όσοι προσπαθούν να τα παρερμηνεύσουν, παθαίνουν, αυτό που παθαίνει κάθε άνθρωπος, που μπαίνει σε ένα βάλτο και σε όσο προχωράει βυθίζεται περισσότερο. Ας δούμε τα γεγονότα, το πρώτο, υπάρχει έγγραφο που έχει ονόματα πολιτικών, αυτό το έγγραφο υπήρχε, είναι υπαρκτό από τους Αμερικάνους.

Άρα η πολιτική απάτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ «στήσαμε» τις κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων, καταρρέει, με πάταγο. Για ποιο λόγο σβήστηκαν τα ονόματα στη μετάφραση. Για ποιο λόγο; Αυτό το κείμενο με τα ονόματα βρίσκεται και στη δικογραφία της κ. Αλεβιζοπούλου και στη δικογραφία που εκκρεμούσε στην Οικονομική Εισαγγελία και έγινε η παράνομη αρχειοθέτηση.

Άρα λοιπόν υπήρχαν κείμενα στα Αγγλικά από το FBI που έλεγαν πχ. ο Παπαγγελόπουλος, ο «φούφουτος» τα έχουν αρπάξει! Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.»

Ερώτηση: Αυτό είναι συμπέρασμα του FBI ή κατάθεση του μάρτυρα;

«Αυτό είναι συμπέρασμα του FBI το οποίο στηρίζεται στους μάρτυρες. Αλλά, επειδή θίξατε και τους μάρτυρες, προσέχτε να δειτε, αυτό και μόνο το γεγονός ότι επικαλούνται ότι είναι καταθέσεις μαρτύρων στην Αμερική, είναι άλλο ένα λάθος, αποδεικνύεται ότι ο «φαύλος» πρέπει να είναι και έξυπνος. Εδώ αποδεικνύεται ότι είναι και ανόητοι. Αν λοιπόν είναι οι ίδιοι προστατευόμενοι μάρτυρες και στην Αμερική και στην Ελλάδα, όπως λένε, εγώ δεν το ξέρω, δεν έχω γνώση της δικογραφίας, εγώ επισημαίνω και κάθε λογικός άνθρωπος ας το σκεφτεί, μόνο οι «σανοφάγοι» μπορούν να το δεχτούν αυτό.
Αφού λοιπόν είναι οι ίδιοι μάρτυρες, αν είναι οι ίδιοι, οι μάρτυρες στην Αμερική ήρθαν σε επαφή με το FBI το θέρος του 2014.

Έξι μήνες πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα χρόνο πριν γίνω υπουργός εγώ. Αυτό τι σημαίνει; Ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ και η Τουλουπάκη, δεν έχουμε καμία σχέση με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Αφού είχαν πάει από τον Αύγουστο του 2014 στην Αμερική και είχαν έρθει σε επαφή με το FBI.
Εάν λοιπόν είναι όλα κατασκευασμένα, γιατί σπεύσανε να σβήσουν τα ονόματα, όχι μόνο του κ. Λοβέρδου, τι φοβήθηκαν και τα έσβησαν;»

Ερώτηση: Τα ονόματα αυτά υπάρχουν στη δικογραφία, αυτό αναφέρει μια εφημερίδα σήμερα.

«Ναι, αυτό λέει μια εφημερίδα και εγώ ρωτάω, γιατί τότε ζητήθηκε να μεταφραστεί, αφού υπήρχε στη δικογραφία; Για να σβήσουμε τα ονόματα και να συνεχίσουμε να χύνουμε μελάνι σαν τα γνωστά μαλάκια τις σουπιές; Που πετούν το μελάνι και σπεύδουν να εξαφανιστούν; Μόνο που εδώ αντί για μελάνι πετάνε, ψέματα.

Εγώ λέω, υπήρχαν στη δικογραφία, γιατί ζητήθηκε η μετάφρασή τους;»

Ερώτηση: Μήπως πρόκειται για άλλη δικογραφία;

«Όχι, η κ. Αλεβιζοπούλου ζήτησε τη μετάφραση. Ναι, εστάλη για μετάφραση γιατί όμως παραποιήθηκε; Γιατί σβήστηκαν τα ονόματα που έχουν εμπλοκή;
Άλλη μια απόδειξη της αθωότητας μου και της πολιτικής απάτης είναι, η άκρα του τάφου σιωπή για τα θέματα αυτά. Χθες, αποκάλυψε η εφημερίδα Δημοκρατία του κ. Φιλιππάκη, ο οποίος είναι και αυτός κατηγορούμενος για δημοσιεύματα.
Μια παρένθεση εδώ, έχουμε φτάσει σε καταστάσεις τρομερές, δημοσιεύματα, με τα οποία κάποιοι δεν συμφωνούν ή κάποια μπορεί να είναι και ψευδή, εγώ είμαι καλοπροαίρετος. Αντί να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ως συκοφαντικές δυσφημίσεις, μετατράπηκαν στο κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, ότι όλοι αυτοί λειτούργησαν κατόπιν εντολών μου. Όλοι οι δημοσιογράφοι. Είναι τρομερά επικίνδυνο κ. Χατζή για τη δημοκρατία το κάθε δημοσίευμα να εντάσσεται σε εγκληματική οργάνωση.

Με την ίδια λογική όλα τα δημοσιεύματα που υπήρξαν εις βάρος μου, να τα εντάξω εγώ και να βάλω ηθικό αυτουργό τον υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Τσιάρα.»

Ακροατής, σχολίασε ότι το έγγραφο δεν παραποιήθηκε, αντιθέτως, κάποιοι έχουν μπει στη διαδικασία και παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων

«Αυτό είναι μια βλακεία, υπάρχουν τα ονόματα αυτά στο έγγραφο; υπάρχουν. Τα έσβησε κάποιος; Τα έσβησε. Ποιος ωφείλεται από το σβήσιμο;
Χθες, λοιπόν δημοσιεύτηκε στην «Δημοκρατία», ότι προσφέρθηκε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, ζήτησε να προσφέρει τη βοήθειά του στη διερεύνηση και της υποτιθεμένης σκευωρίας αλλά και του σκανδάλου της Novartis.

Ποιος τα έσβησε; εγώ είχα κίνητρο να σβήσω το όνομα του κυρίου και των άλλων κυρίων; ρωτάω; Αυτό και μόνο τα λέει όλα.
Αντί λοιπόν να φωνάξουμε αυτόν τον άνθρωπο, ξέρετε τι του απάντησαν στη δικαιοσύνη και είναι ντροπή. Όχι δεν σε χρειαζόμαστε θα πάμε στη Αμερική να βρούμε τα στοιχεία. Έχουμε μπροστά μας τον άνθρωπο που μπορεί να μας δώσει στοιχεία για αυτό τεράστιο σκάνδαλο και εμείς του λέμε, όχι.
Γιατί δεν τον φωνάξανε να καταθέσει;»

Ερώτηση: Με ποιο κίνητρο π.χ ο κ. Λοβέρδος να σβήσει τα ονόματα αφού ο ίδιος έδωσε τα ονόματα;

«Εγώ δεν είπα ότι το έσβησε ο κ. Λοβέρδος».

«Προσπαθούν να πουν στον Ελληνικό λαό ότι δεν τα «πήραν» από την Novartis, ούτε στη Siemens και ότι όλα αυτά είναι μια πολιτική σκευωρία., του ΣΥΡΙΖΑ και του Παπαγγελόπουλου.
Υπάρχουν και άλλα έγγραφα εγώ τα έχω δώσει στην ανακρίτρια και άλλα στοιχεία πολλά που θα βγουν γιατι υπάρχουν στη δικογραφία.

Πέντε χρόνια τώρα στην Ελλάδα ζούμε στον αστερισμό του Ρασπούτιν, με αποκαλούν Ρασπούτιν. Με κατηγορούν ότι έχω παραδικαστικό σύστημα. Εκεί ακριβώς στηρίχθηκε και όλη η πολιτική απάτη. Η κ. ανακρίτρια έφτιαξε ένα κατηγορητήριο και που πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα Ρασπούτιν. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν αποδείχτηκε ότι υπάρχει Ρασπούτιν. Η κ. ανακρίτρια το απέρριψε.

Εγώ ποτέ στη ζωή μου και σαν εισαγγελέας δεν λειτούργησα με υποψίες, μόνο με γεγονότα και αποδείξεις. Έφυγε ένα χαρτί από την ανακρίτρια και πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών, πέρασε από υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι πολιτικοί απατεώνες έχουν μπλέξει τα μπούτια τους σχετικά με τη μετάφραση, το υπουργείο Εξωτερικών, τώρα δεν κάνει μεταφράσεις, τότε έκανε. Ο νόμος ψηφίστηκε Φεβρουάριο και τέθηκε σε ισχύ Αύγουστο. Το έγγραφο μεταφράστηκε τον Απρίλιο.

Εκτιμώ με την πείρα μου ότι δεν έγινε το λάθος από την μεταφράστρια, αυτό σημαίνει ότι το παρακράτος έχει διεισδύσει στα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου Εξωτερικών, αν εκεί έγινε, είτε στα κλιμάκια του υπουργείου Δικαιοσύνης, είτε στην ίδια την δικαιοσύνη. Αυτό είναι παρακρατική ενέργεια. Είναι παραποίηση στοιχείων.»

Ερώτηση: Ποιος έστειλε το κείμενο στη μεταφράστρια;

«Ξεκίνησε από το γραφείο της ανακρίτριας, πέρασε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, πέρασε από εισαγγελία, από την αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΞ και κατέληξε στην καημένη τη μεταφράστρια.

Κάπου σε αυτή τη διαδρομή έγινε η παρανομία, η δικαιοσύνη οφείλει και μπορεί να το βρει.»

Ερώτηση: Υπήρχε παρόμοιο έγγραφο το 2016;

«Όχι δεν υπήρχε, που να ξέρω τι έγγραφα υπήρχαν στη δικογραφία. Εισαγγελέας ήταν η κ. Ράϊκου, αυτήν να ρωτήσετε.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, Ξέρετε ποιο είναι το μοναδικό στοιχείο που με συνδέει με τις αξιόποινες πράξεις;

Μονότονα το κατηγορητήριο επαναλαμβάνει ότι η μοναδική μου σχέση με τις κατηγορίες που αποδίδονται στην Τουλουπάκη, στον Βαξεβάνη, στην Παπαδάκου, στον Φιλιππάκη, ξέρετε πως με συνδέει με όλους αυτούς; ότι ήμουν ηθικός αυτουργός τους γιατί ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης.»

Ερώτηση: Την Ελληνική δικαιοσύνη την εμπιστεύεστε κ. Υπουργέ;

«Το περίμενα κ. Χατζή το ερώτημά σας. Είμαι υποχρεωμένος, πρώτα ως πολίτης συνειδητοποιημένος και δεύτερον ως εισαγγελέας, να σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Πρέπει όμως και η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της , να σέβονται την αποστολή τους, στο όνομα του ελληνικού λαού. Υπάρχουν αποφάσεις της δικαιοσύνης που εμπνέουν εμπιστοσύνη και υπάρχουν και αποφάσεις οι οποίες είναι κατάπτυστες. Είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία η δικαιοσύνη να απολαμβάνει τον σεβασμό και εμπιστοσύνη του λαού. Διότι αν χαθεί η εμπιστοσύνη, η ζωή μας θα μετατραπεί σε ζούγκλα. Πρέπει να προστατευτεί αυτό το αγαθό.»

«Εγώ θα περιμένω την κρίση της δικαιοσύνης, θεωρώ ότι έχουν γελοιοποιηθεί οι κατηγορίες, δεν βγαίνει τίποτα, το μόνο στοιχείο που έχουν εις βάρος μου, είναι ότι ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης. Η δίωξη μου είναι καθαρά πολιτική. Πρόκειται για πολιτική απάτη.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις