Logo

Ποιοι ανώτατοι και ανώτεροι δικαστές και εισαγγελείς αποχωρούν λόγω ηλικίας



 
 

Αποχωρούν σήμερα 30 Ιουνίου λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου συνταγματικού προβλεπόμενου ορίου ηλικίας, που είναι το 67ο έτος, συνολικά 26 δικαστές και εισαγγελείς από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν ο εισαγγελέα Βασίλης Πλιώτας και οι αντεισαγγελείς Ευάγγελoς Ζαχαρής, Αvαστασία Δημητριάδoυ, Ζαχαρίας Κοκκινάκης, Χαράλαμπoς Μωυσίδης και Παναγιώτης Αθανασίου.

Από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν οι αντιπρόεδροι Μαρία Νικoλακέα, Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Γρηγόριoς Κoυτσoκώστας και Λoυκάς Μόρφης.

Επίσης, αποχωρούν οι αρεοπαγίτες Κωvσταvτίvα Μαυρικoπoύλoυ, Θεόδωρoς Μαvτoύβαλoς, Πελαγία Ακάσoγλoυ, Αvαστασία Μoυζάκη, Άvvα Φωτoπoύλoυ-Iωάvvoυ, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Μαρία Αvδρικoπoύλoυ, Ευστάθιoς Νίκας, Σoφία Πoλύζoυ-Θεoχαρίδη και Άννα Αγγελάτου-Βασιλείου. καθώς και η Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που ήταν ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση της Νovartis.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρεί ο πρόεδρός του Δημήτρης Σκαλτσούνης, οι αντιπρόεδροι Μαρία Καραμανώφ και Αικατερίνη Χριστοφορίδου, καθώς και η σύμβουλος Επικρατείας Αγάπη Γαλενιανού-Χαλκιαδάκη.

Από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν αποχωρεί λόγω ορίου ηλικίας κανένας δικαστής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις