Logo

Τον Ισίδωρο Ντογιάκο “ψήφισε” η Βουλή για νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου



 
 

Τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, “ψήφισαν” βουλευτές όλων των κομμάτων για την θέση του εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου μετά την αποχώρηση του Βασίλη Πλιώτα, λόγω ορίου ηλικίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο κ. Ντογιάκος έλαβε 15 ψήφους, ο ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Γιώργος Χριστοδούλου, έλαβε 7 ενώ από 6 ψήφους έλαβαν οι αντεισαγγελείς του ΑΠ Δημήτρης Ασπρογέρακας, Όλγα Σμυρλή και Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον κατάλογο των 27 ανώτατων λειτουργών της Δικαιοσύνης που κλίθηκαν από τη Βουλή για τη θέση του νέου αντεισαγγελέα ΑΠ, αφού διέθεταν τα τυπικά προσόντα προσήλθαν συνολικά 18.

Συγκεκριμένα, δεν προσήλθαν - για διάφορους λόγους - οι αντεισαγγελείς ΑΠ Δημήτριος Παπαγεωργίου, Ιωάννης Προβατάρης και Ιωάννης Αγγελής, οι αντιπρόεδροι ΑΠ Χρήστος Τζανερρίκος, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, Νικολάος Πιπιλίγκας καθώς και ο Αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Ολομέλειας της Βουλής θα αποσταλούν στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα και το υπουργικό Συμβούλιο θα είναι αυτό που θα αποφασίσει τελικά ποιον θα ορίσει νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με ακλόνητο φαβορί τον Ισίδωρο Ντογιάκο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις