Logo

Δανία: Πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο Fields στην Κοπεγχάγη –Πολλοί οι νεκροί [βίντεο+φωτο]



 
 

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν την Κυριακή σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Δανίας «πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν από πυρά» σε ένα εμπορικό κέντρο, χωρίς να διευκρινίζει αν είναι νεκροί οι τραυματίες.

Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής ο αρχηγός της αστυνομίας της Κοπεγχάγης ανακοίνωσε: «Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Field’s στην Κοπεγχάγη».

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι  αρχές δεν μπορούν επίσης να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια

Η δήμαρχος της Κοπεγχάγης, Σόφι Χ. Άντερσεν, χαρακτήρισε το συμβάν  ως «πολύ σοβαρό». Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε:  «Δεν ξέρουμε ακόμη με ακρίβεια πόσοι τραυματίστηκαν ή πέθαναν, όμως είναι πολύ σοβαρό»,

'Όπως ανέφεραν η  εφημερίδα Jyllands Posten και η δημόσια τηλεόραση DR τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Είναι άγνωστο όμως αν σε κάποιους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Σε πλάνα που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται τραυματιοφορείς να μεταφέρουν σε ασθενοφόρο έναν τραυματία. Εκεί κοντά, μητέρες κρατούν αγκαλιά τα παιδιά τους και προσπαθούν να τα καθησυχάσουν.

Συνελήφθη ύποπτος 

Ο αστυνομικός διευθυντής, Σόρεν Τόμασεν, αναφέρθηκε στη σύλληψη ενός ατόμου, λέγοντας: «Ο ύποπτος που έχει συλληφθεί είναι ένας 22χρονος Δανός. Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός».

Η  αστυνομία της Κοπεγχάγης σε ανάρτησή της στο Twitter γράφει ότι αστυνομικοί στάλθηκαν στο εμπορικό κέντρο μετά από αναφορές για πυροβολισμούς.

Οι αρχές συνέστησαν σε όσους βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να παραμείνουν στη θέση τους και να περιμένουν τη βοήθεια της αστυνομίας.

Το εμπορικό κέντρο Field’s, στη συνοικία Άμαγκερ, βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.

Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, περίπου 100 άνθρωποι έτρεξαν να φύγουν από το εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-7-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις