Logo

Λέσβος: Μεγάλη πυρκαγιά στα Βατέρα - Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις, τραυματίστηκε πυροσβέστης [βίντεο+φωτο]



 
 

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών Λέσβου με τις φλόγες να έχουν μπει στον οικισμό και να καίνε σπίτια.

Οι δυναμεις της πυροσβεστικής και των εθελοντών παρά τη "μάχη" που δίνουν από τις πρώτες στιγμές εκδήλωσης της πυρκαγιάς - γύρω στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου - δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την  εισβολή της φωτιάς στον παραλιακό οικισμό των Βατερών.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε ως δασική στον ορεινό όγκο πάνω από τον οικισμό των Βατερών μπήκε στον οικισμό και μαίνεται ανεξέλεγκτη. 

Όπως, μεταφέρουν αξιωματούχοι και ανταποκριτές στο νησί, έχουν καεί σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Επιπλέον, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά  και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου.

Μέσα στον κύριο όγκο του οικισμού των Βατερών έσπρωξε ο άνεμος το μέτωπο της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς. Κυριολεκτικά αυτή τη στιγμή οι φλόγες "γλύφουν" το πίσω μέρος των επιχειρήσεων των Βατερών έχοντας κάψει σπίτια στο πίσω μέρος τους. Πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού 

Νωρίτερα, με μήνυμα  στα κινητά τηλέφωνα ζητήθηκε  η αναχώρηση επισκεπτών και κατοίκων του οικισμού των Βατερων. Με το μήνυμα ζητείται να κινηθούν όλοι προς τον Πολιχνίτο.

Έτσι, ξεκίνησε με  λεωφορεία των ΚΤΕΛ η μετακίνηση στον Πολιχνίτο, κατοίκων και επισκεπτών των Βατερώ, την ίδια στιγμή που οι φλόγες του μετώπου της μεγάλης πυρκαγιάς έφταναν στα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Ο δήμαρχος Δυττικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε: «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια.Η εκκένωση συνεχίζεται..». 

Πριν το μήνυμα από το 112 είχε ληφθεί απόφαση για εκκένωση του οικισμού από τον δήμαρχο μετά από  εισηγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς καθώς κατά διαστήματα πνέουν ισχυρές ριπές τανέμου που σπρώχουν τη φωτιά στα σπίτα.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάτοικοι της Βρίσας που είχαν ξεσπιτωθεί από το σεισμό που έπληξε την περιοχή και είχαν βρει καταφύγιο στα Βατερά ξεσπιτώνονται για δεύτερη φορά λόγω της πυρκαγιάς. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις

Στην περιοχή, ειδικότερα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων, 4 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Συγκεκριμένα, επιχειρούν ένα ελικόπτερο Mil Mi-8 και δύο Πεζετέλ, ενώ δόθηκε εντολή να ριχτούν στο μέτωπο και δύο Canadair CL-415 από την Ελευσίνα. Επίσης δόθηκε εντολή για να επιχειρήσουν οι 3 Tractores της Αγχιάλου. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-7-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις