Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έρχονται στο φως. Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, υπό παρακολούθηση και από το Predator και από την ΕΥΠ, βρίσκονταν τουλάχιστον πέντε πρόσωπα - εκτός των Ν. Ανδρουλάκη και Θ. Κουκάκη - και μεταξύ αυτών είναι και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.
Υπό διπλή παρακολούθηση ήταν επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα και οι διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, ο ευρωβουλευτής που διεγράφη από τη ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αριστείδης Αλεξόπουλος παρακολουθήθηκαν και από την ΕΥΠ και από το Predator.
Επίσης σε νέες αποκαλύψεις για τη σχέση Predator - ΕΥΠ προχώρησε κα το «Βήμα της Κυριακής», παρουσιάζοντας μάλιστα στοιχεία για συγκεκριμένους αστυνομικούς που όχι μόνο γνώριζαν για τη χρήση του παράνομου λογισιμού αλλά είχαν και ενεργό ρόλο στη λειτουργία του.
Στο δημοσίευμα του Documento υπάρχει και αναφορά σε συγκεκριμένη συνομιλία του Κωστή Χατζηδάκη με στέλεχος της ΔΕΗ, η οποία αποκαλύπτει σε κάποιο βαθμό και τους λόγους της παρακολούθησής του. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ κρίθηκε ότι ακολουθεί δική του ατζέντα σε θέματα «επιχειρηματικότητας». Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του υπουργού Εργασίας, ο οποίος χαρακτήριζε «αδιανόητες» τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησής του, υποστηρίζοντας μάλιστα πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για αυτό.
Γράφει χαρακτηριστικά το Documento: «Δυστυχώς για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, τα πράγματα γίνονται χειρότερα για τον ίδιο και –κυρίως– για τον πολιτικό του προϊστάμενο (σ.σ. Κυριάκο Μητσοτάκη) με το κακό συνήθειο να κρυφακούει τις συνομιλίες του μισού υπουργικού συμβουλίου και των στενών συνεργατών του. Σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται εν γνώσει του Documento, ο Κ. Χατζηδάκης ως υπουργός Ενέργειας στις 21 Νοεμβρίου 2020 έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ του Μητσοτάκη να συνομιλεί με τον Π.Π., στέλεχος της ΔΕΗ.
Αντικείμενο ενδιαφέροντος της συνομιλίας είναι η «Σαρωνίδα». Φυσικά δεν εννοούσαν την περιοχή, αλλά το πρότζεκτ που αφορά τη Σαρωνίδα και έχει αποκληθεί «μικρό Ελληνικό». Το φλέγον θέμα είναι ποιος θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ, δηλαδή ποιος επιχειρηματίας θα επωφεληθεί από αυτή την επένδυση σε συνθήκες fast track. Ως εκ θαύματος, ενάμιση μήνα μετά “ανασχηματίστηκε” και μεταπήδησε στο υπουργείο Εργασίας. Ο νοών νοείτω».
Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί την περασμένη Κυριακή, ρεπορτάζ του Μανώλη Κοττάκη στην «Εστία», το οποίο «φωτογραφίζοντάς» τον ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός φέρεται ότι ομολόγησε σε υπουργό του πως τον παρακολουθούσε γιατί νόμιζε ότι αδικούσε φίλους του στον τομέα της Ενέργειας».
Τα υπόλοιπα τέσσερα πρόσωπα που ήταν στο στόχαστρο και της ΕΥΠ και του Predator:
► Ο Αρ. Αλεξόπουλος, σύμφωνα με το Documento, ήταν στόχος παρακολούθησης λόγω της θέσεώς του και κυρίως λόγω του μεγάλου κυβερνητικού ενδιαφέροντος για τα εξοπλιστικά προγράμματα. «Δεν έχω τίποτε να πω. Δεν ξέρω τίποτε, δεν έχω να πω τίποτε. Σας ευχαριστώ» ήταν η απάντηση που έδωσε στην εφημερίδα ο αντιναύαρχος ε.α. όταν ρωτήθηκε σχετικά.
► Ο Αλ. Διακόπουλος, όπως γράφει το Documento, φαίνεται να ένιωθε ξένο σώμα για το Μέγαρο Μαξίμου, πολύ πριν «αδειάσει» το Μέγαρο Μαξίμου με τις δηλώσεις του τον Αύγουστο του 2020. «Ναι, (σ.σ.: το «Oruç Reis») έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε…», είχε δηλώσει καταρρίπτοντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Αυτή η δήλωσή του εκτός ότι τον έθεσε εκτός κυβέρνηση, τον έθεσε και υπό παρακολούθηση μέσω του Predator και της ΕΥΠ.
► Για τον Γ. Κύρτσο, ο οποίος τον περασμένο Μάιο προσχώρησε στην ευρωομάδα Renew Europe που συνδέεται με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, το ενδιαφέρον παρακολούθησης –μέσω μόνο της ΕΥΠ– φαίνεται να ήταν έντονο. Ο λόγος ήταν πως από τότε που δημιουργήθηκαν ρωγμές στη σχέση του πρώην «γαλάζιου» ευρωβουλευτή με τον πρωθυπουργό ο πρώην δημοσιογράφος κρίθηκε επικίνδυνος, με αποτέλεσμα να αποτελέσει τον δεύτερο ευρωβουλευτή της χώρας μας του οποίου οι επικοινωνίες έπεσαν στα δίχτυα της παρακρατικής λειτουργίας της υπηρεσίας.
«Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι ο αρχικοριός Μητσοτάκης είχε οργανώσει, μέσω ΕΥΠ, συστηματική παρακολούθηση όλων των δραστηριοτήτων μου και όλων των επαφών μου, συμπεριλαμβανομένων των φιλικών και οικογενειακών. Αυτό είναι το ήθος του Μητσοτάκη… Θα κάνω ό,τι μπορώ στην Ελλάδα και την ΕΕ για να βρεθεί επιτέλους αντιμέτωπος με τις ευθύνες του» δήλωσε στο Documento.
► Ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλ. Παπαχελάς είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος που ήταν θύμα όλων των παράνομων μεθόδων που μετήλθε το παράκεντρο ΕΥΠ – Predator. Σύμφωνα με το Documento, αναγνωρίστηκε ως πηγή κινδύνου, διότι μπορούσε «να σύρει τον χώρο της ΝΔ σε επιλογές πέραν του Κυρ. Μητσοτάκη».
Παράλληλα, η ολιστική παρακολούθηση του δημοσιογράφου σχετιζόταν με τη συλλογή πληροφοριών για πτυχές του νεοδημοκρατικού γίγνεσθαι, οι οποίες πιθανώς να είχαν διαφύγει της προσοχής του παράκεντρου, ενώ μέσω του Αλ. Παπαχελά θα μπορούσαν να προκύψουν πληροφορίες για τις προθέσεις επιχειρηματιών και τις επαφές με ξένους παράγοντες. «Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο» απάντησε στο Documento ο διευθυντής της «Καθημερινής», ο οποίος βρισκόταν στο «στόχαστρο» μαζί με τον Χρήστο Αγραφιώτη, στέλεχος του ομίλου των Αλαφούζων.
Η ομάδα Predator πριν από το Predator
Το σύστημα παρακολούθησης φέρεται να ήρθε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2020, ωστόσο, σύμφωνα με το Documento, η εμπλοκή του συστήματος παρακολούθησης που το περιβάλλει παρατηρείται από πριν. Φέρεται μάλιστα να εμπλέκεται σε τρεις περιπτώσεις οι οποίες απασχόλησαν την κοινή γνώμη και όλες απέφεραν πολιτικά οφέλη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πρώτα από όλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Documento, ήταν το μπλοκάρισμα της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ για την ανάδειξη προέδρου το φθινόπωρο του 2015. Η «ξαφνική» κατάρρευση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας την ώρα που, όπως αναφέρουν οι παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήμ, προηγείτο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποδίδεται σε δάκτυλο αυτού του μηχανισμού προτού «ανδρωθεί» σε σύστημα παρακολουθήσεων. Πρόεδρος αναδείχτηκε τελικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, ύστερα από πρωτοφανή περιστατικά τα οποία είχαν οδηγήσει ακόμη και πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ να κάνουν μέχρι και σήμερα λόγο για νοθεία.
Το ίδιο σύστημα παρακολούθησης, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση των κινήσεων του Αλέξη Τσίπρα και τελικά τη λήψη της φωτογραφίας στο κότερο της Κατερίνας Παναγοπούλου, η οποία εν συνεχεία διέρρευσε στα ΜΜΕ με τη συμβολική επισήμανση ότι ελήφθη μετά την τραγωδία στο Μάτι τον Αύγουστο του 2018. Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας, είχε μιλήσει από τότε για το παρακράτος Μητσοτάκη με αφορμή τις φωτογραφίες του από το σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου. «Δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε. Αν μου ζητούσατε, θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες μου. Βγάζω και σέλφι. Εχω βγάλει και με το προσωπικό φωτογραφίες. Μπορεί να σας έδινα και μία με ψαροντούφεκο αν θέλετε, γιατί μου αρέσει και το ψαροντούφεκο, αν σας αρέσει να έχετε πιο ευχάριστες φωτογραφίες από άλλες που βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται προκειμένου να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Είναι ντροπή σας!» ήταν η προφητική απάντησή του.
Ο ίδιος μηχανισμός, αναφέρει το Documento, βρίσκεται πίσω από την παρακολούθηση Τσίπρα και την αποκάλυψη του μυστικού ταξιδιού του στη Γαλλία το 2017 με αντικείμενο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το ταξίδι σαμποταρίστηκε από τη ΝΔ, η οποία το παρουσίασε ανυπόστατα ως εκδρομή αναψυχής με δημόσιο χρήμα για τα παιδιά του στην Disneyland. Μάλιστα εκτός από τους ψευδείς ισχυρισμούς ανώτατων στελεχών της ΝΔ και το ίδιο το κόμμα είχε εκδώσει ανακοίνωσει που ισχυριζόταν πως «το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός –προφανώς μαζί με την οικογένειά του– πήγε στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβόνα. [...] Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Ελληνες».
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2022 από directNEWS.gr πηγή: tvxs.gr