Logo

Έντονη αντίδραση από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την προσαγωγή του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού



 
 

Τον γύρο του κόσμου συνεχίζει να κάνει η είδηση της αναίτιας σύλληψής του βραβευμένου φωτορεπόρτερ, Νίκου Πηλού, γεγονός που προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις, κάνοντας για ακόμη μια φορά ρεζίλι την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται, ότι ο Ν. Πηλός συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας στα Προσφυγικά, παρά το γεγονός ότι ενημέρωσε για την ιδιότητά του.

Έτσι, μετά τις αντιδράσεις από το International Press Institute (IPI) και την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ) και οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα με ανάρτησή τους στο Twitter, καταγγέλλουν την προσαγωγή του φωτορεπόρτερ ο οποίος κρατήθηκε για 10 ώρες και στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, χωρίς αποδείξεις, όπως τονίζουν, «για βία σε κρατικούς αξιωματούχους των οποίων η επιχείρηση επιβολής του νόμου».

Η διεθνής οργάνωση δημοσιογράφων ζητά εξηγήσεις από την αρχές για τον περιορισμό της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, απαιτώντας ταυτόχρονα να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του Νίκου Πηλού.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2022 από directNEWS.gr πηγή: koutipandoras.gr


Τελευταίες Ειδήσεις