Logo

Κρήτη: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή σε ΕΠΑΛ - Έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ [φωτο]



 
 

Νέο περιστατικό άγριας βίας σε σχολείο ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα. Έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, όταν μαθητές του σχολείου και εξωσχολικοί άρχισαν να χτυπούν έναν μαθητή με πρωτοφανή βιαιότητα. 

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκε ένας καθηγητής. 

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η ΕΛΑΣ θα ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό του άγριο ξυλοδαρμού με σκοπό τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο σάλος που έχει προκληθεί για το συγκεκριμένο θέμα τείνει να ξεπεράσει τα όρια της Κρήτης και γίνεται ακόμα μεγαλύτερος με το βίντεο που έχει ανεβάσει στο προσωπικό προφίλ της στο Facebook μια γυναίκα και έχει κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα την στιγμή της επίθεσης σε ένα και μόνο άτομο το οποίο περισσότεροι από δέκα μαθητές χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές ακόμα και όταν έχει πέσει στο έδαφος!

Ρατσιστικά κίνητρα;

Όλα έγιναν ενώ το σχολείο ήταν ανοιχτό και τα μαθήματα σε εξέλιξη, άρα όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι 700 περίπου μαθητές της μονάδας βρίσκονταν εκεί.

Αρχικά το  θύμα δέχθηκε μία επίθεση από τουλάχιστον επτά άτομα, που προέρχονταν τόσο από το συγκεκριμένο σχολείο όσο και από άλλα. Έτσι, σύντομα το επεισόδιο πήρε μεγάλες διαστάσεις, αφού ενεπλάκησαν και άλλοι μαθητές που περικύκλωσαν τον μαθητή και τον ξυλοκοπούσαν.

Οι σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου με τους υπόλοιπους μαθητές όπως φαίνεται και στο βίντεο να μην αντιδρούν μπροστά σε αυτό το άγριο θέαμα και μάλιστα να καταγράφουν το επεισόδιο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα goodnet.gr το συμβάν ήταν «συνέχεια» ενός επεισοδίου μικρότερης έκτασης, που είχε σημειωθεί δύο εβδομάδες πριν, ξανά στο ίδιο σχολείο και έχει ρατσιστικά κίνητρα.  Τότε, ένας μαθητής Αλβανικής υπηκοότητας είχε προκληθεί από συμμαθητές του και εξωσχολικούς, είχε απειληθεί και απάντησε αμυνόμενος. Έτσι, εκτιμάται – όπως προκύπτει από μαρτυρίες– πως την Πέμπτη οι μαθητές, που θεώρησαν πως θίχτηκαν από την συμπεριφορά του συμμαθητή τους, «κάλεσαν ενισχύσεις» από άλλα σχολεία και έβαλαν στόχο τον συγκεκριμένο έφηβο.

Αυτός που αντέδρασε ήταν ένας καθηγητής, που είδε τι συνέβαινε και προσπάθησε να προστατεύσει τον μαθητή που δέχθηκε την επίθεση. Μάλιστα, τραυματίστηκε ελαφρά και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετέβη για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Την Παρασκευή, το 1ο ΕΠΑΛ έμεινε κλειστό και πραγματοποιήθηκε εκτάκτως συνέλευση του συλλόγου των διδασκόντων και της διεύθυνσης. Κλήθηκαν οι μαθητές, που συμμετείχαν στο σοβαρό επεισόδιο και οι γονείς τους. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν τα δύο τουλάχιστον σχολεία, από τα οποία προέρχονταν μαθητές που συμμετείχαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποβλήθηκαν 3 μαθητές για δύο μήνες από το 1ο ΕΠΑΛ και 4 μαθητές από το ΓΕΛ Περάματος, στο οποίο φοιτούν 4 μαθητές που φέρεται να είχαν εμπλοκή στο επεισόδιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις