Logo

Δικαστικοί υπάλληλοι: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή



 
 

Στάση εργασίας στα Δικαστήριο όλης της χώρας μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης και συγκέντρωση στη Βουλή πραγματοποιούν οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει την ίδρυση Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) με ανακοίνωσή της τονίζει ότι το προς ψήφιση νομοσχέδιο δεν «απαντά» σε κανένα απ’ τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και δεν ικανοποιεί κανένα απ’ τα δίκαια αιτήματά μας. Και βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει την οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απ’ τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σ’ όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας…

Όπως υπογραμμίζει η ΟΔΥΕ η υποστελέχωση αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, αφού «πάνω από το 30% των οργανικών θέσεων παραμένουν κενές και με το ρυθμό προσλήψεων που εκ των πραγμάτων θέτει η λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, τα κενά αυτά, δεν πρόκειται να αναπληρωθούν ούτε στην επόμενη δεκαετία».

Τα αιτήματα των Δικαστικών Υπαλλήλων

Οι δικαστικοί υπάλληλοι καλούν πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου το υπουργείο Δικαιοσύνης να προβεί άμεσα:

α) Σε προκήρυξη διαγωνισμού με ενεργοποίηση του άρθρου 11 του Ν.4798/2021(ΦΕΚ 68Α), τουλάχιστον, για τις περίπου 500 θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων, που έχουν εγκριθεί ως και το έτος 2022.

β) Σε προγραμματισμό των προσλήψεων Δικαστικών Υπαλλήλων σε βάθος τριετίας, με στόχο την κάλυψη όλων των οργανικών κενών στις Δικαστικές Υπηρεσίες.

γ) Σε επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών, που είχε καθιερωθεί στη λογική του ότι βιώνουμε παρόμοιες συνθήκες εργασίας με τους Δικαστικούς Λειτουργούς.

δ) Στην έγκριση σε μόνιμη βάση 20 ωρών μηνιαίως για υπερωριακή απασχόληση σε όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους της χώρας, ως ελάχιστης έμπρακτης αναγνώρισης από την πολιτεία, του ρόλου που τους αναλογεί στην απονομή της Δικαιοσύνης.

ε) Στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των υπηρετούντων και νεοδιοριζόμενων δικαστικών υπαλλήλων, από κρατικούς φορείς αποσυνδεδεμένη απ’ τις διαδικασίες πρόσληψης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-12-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις