Logo

Γερμανία: Συλλήψεις ακροδεξιών που σχεδίαζαν ένοπλες επιθέσεις



 
 

Μια εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς οδήγησε το πρωί της Τετάρτης στη διάλυση ενός πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανάμεσα στους υπόπτους που είχαν βάλει στόχο να ανατρέψουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Γερμανίας ήταν ένας Πρίγκηπας (διάδοχος του Βασίλειου της Πρωσίας), ένας πολιτικός που δεν κατονομάζεται αλλά και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και στελέχη των ειδικών δυνάμεων.

Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger). Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και μια Ρωσίδα πολίτης. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκα σε περισσότερα από 130 σπίτια και διαμερίσματα.

«Προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», αναφέρουν σε ανακοινωσή τους οι εισαγγελείς ενώ ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε σε «τρομοκρατική απειλή».

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως στην οργάνωση υπήρχε κεντρικό σώμα που λειτουργούσε υπό όρους σκιώδης κυβέρνησης με τακτικές συνεδριάσεις. Παράλληλα, υπήρχε και το στρατιωτικό σκέλος που έχει αναλάβει να εξουδετερώσει το κεντρικό συνταγματικό κράτος και να το αναδιοργανώσει σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφερειών και κρατιδίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι επικεφαλής της οργάνωσης είχαν έρθει σε επικοινωνία με την κυβέρνηση της Ρωσίας χωρίς όμως να λάβουν την επιθυμητή ανταπόκριση.

Η τελευταία αυτή πληροφορία προκάλεσε την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο που «απορρίπτει κάθε σχέση με τρομοκρατικές ομάδες στη Γερμανία».

Τα μέλη της οργάνωσης «είναι πεπεισμένα ότι η Γερμανία κυβερνάται αυτή τη στιγμή από ένα "βαθύ κράτος" και ότι η επικείμενη επέμβαση της "Συμμαχίας" τους, μιας τεχνικά ανώτερης μυστικής κοινότητας που περιλαμβάνει κυβερνήσεις, υπηρεσίες πληροφοριών και στρατιωτικό προσωπικό από διάφορες χώρες - συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας - , θα φέρει την απελευθέρωση», αναφέρεται στο πόρισμα της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, όπου επισημαίνεται ακόμη ότι η σύντροφος του «εν αναμονή ηγέτη» πρίγκιπα Ερρίκου 13ου Βιτάλια Μπ. είχε αναλάβει τις επαφές με τη Ρωσία. Σύμφωνα ωστόσο με τις μέχρι τώρα έρευνες, δεν προκύπτει ότι η ρωσική πλευρά είχε ανταποκριθεί, διευκρινίζει η Εισαγγελία.

Οι συλλήψεις έρχονται λίγους μήνες μετά την εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης, «United Patriots», που σχεδίαζε την απαγωγή του υπουργού Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, και την ανατροπή του πολιτεύματος.

Το σημείο εκκίνησης της έρευνας για τους «Πολίτες του Ράιχ» είναι οι διασυνδέσεις μεταξύ μελών της και της πλέον διαλυμένης «United Patriots» που εξαρθρώθηκε τον Απρίλιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-12-2022 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις