Logo

Qatargate: Παρατείνεται η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή



 
 

Οι δικαστικές αρχές του Βελγίου απέρριψαν το αίτημα της Εύας Καϊλή για διακοπή της προφυλάκισής της.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Καϊλή βρίσκονται σε συνάρτηση με το deal του Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενου ως «εγκεφάλου» του κυκλώματος που είχε συνδέσει υπογείως το Ευρωκοινοβούλιο με το Κατάρ.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. που είχε ζητήσει να αφεθεί ελέυθερη με βραχιολάκι και να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία κατειγορείται, θα μπορεί να αιτηθεί εκ νέου την αποφυλάκισή της σε ένα μήνα.

Η ανακοίνωση των Βελγικών Αρχών:

«Στο πλαίσιο μιας μεγάλης κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για την φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου της Βρυξέλλες.

Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προ-συμβούλιο επιβεβαίωσε την προδικαστική κράτηση της E.K.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του κατηγορητηρίου τμήματος του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου».

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η ακρόαση για να το αν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο Qatargate.

Η διαδικασία κράτησε μίαμιση ώρα, με την Εύα Καϊλή να προσέρχεται από την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου ώστε να μη συναντηθεί με τους δημοσιογράφους που ανέμεναν για μία δήλωση από την Ελληνίδα πολιτικό.

Όπως έγινε γνωστό, η Εύα Καϊλή έχει ανακριθεί άλλες 4 φορές στο αστυνομικό τμήμα των Βρυξελλών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τη μία φορά κατέθετε επί 16 ώρες.

Η έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου φέρεται να επικαλέστηκε το παιδί της ούτως ώστε να κριθεί προσωρινά ελεύθερη με βραχιολάκι.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για «βασανιστήρια» στα οποία υποβλήθηκε η ευρωβουλευτής, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο γεγονός ότι κλήθηκε να καταθέσει πολλές φορές κατά την περίοδο της μέχρι σήμερα κράτησής της. Μάλιστα, όπως είπε, όταν η ίδια ζήτησε να μην καταθέσει μια συγκεκριμένη μέρα καθώς είχε περίοδο, αυτό δεν έγινε δεκτό από τις βελγικές αρχές. Κατήγγειλε μάλιστα ότι η κ. Καϊλή παρέμεινε σε απομόνωση για πάνω από 6 ώρες, καθώς και ότι δεν της δόθηκαν περισσότερα ρούχα (μπουφάν) όταν είπε στους υπεύθυνους ότι κρύωνε.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του είχε ανέφερε ότι δεν θα αλλάξει η υπερασπιστική γραμμή της Ελληνίδας πολιτικού. «Θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να αποδείξει την αθωότητά της», υπογράμμισε.

Η Καϊλή αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν συμμετοχή σε υπόθεση διαφθοράς, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Ούτενταλ, δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, σε δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ», δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2023 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις