Logo

Νέα επιστολή Ράμμου για τις παρακολουθήσεις: «Αν δεν ενημερώσουμε τη Βουλή, διαπράττεται παράβαση καθήκοντος» [έγγραφο]



 
 

Διευκρινίσεις ως προς το αίτημά του να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής «προς διάλυση των τυχόν δημιουργηθεισών παραεξηγήσεων» γύρω από το ζήτημα των παρακολουθήσεων παρέχει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θ. Μπούρα ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ράμμος.

Ο πρόεδρος της Αρχής ύστερα και από τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα ότι «Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η Επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτείνεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία», επανέρχεται τονίζοντας ότι το αίτημά του υπεβλήθη υπό την ιδιότητα του προέδρου της Αρχής με βάση τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο του 2022, ο οποίος καθιερώνει ατομική αρμοδιότητα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Επιπροσθέτως υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έχει πλήρη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία και τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή εάν δεν ενημερώνει και δε λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο, διαπράττει παράβαση καθήκοντος.

Αναφορικά με τη μη εξειδίκευση των θεμάτων για τα οποία ήθελε να ενημερώσει την Επιτροπή, ο κ. Ράμμος σημειώνει ότι δεν προέβη στη γνωστοποίησή τους προκειμένου «να μη δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που κατά τη γνώμη μου πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής, συνεδριαζούσης κεκλεισμένων των θυρών».Διευκρινίζει, πάντως, στην επιστολή του ότι η ενημέρωση αφορά τα αποτελέσματα των ελέγχων σχετικά με ζητήματα άρσης του απορρήτου και των σχετικών εκθέσεων που εγκρίθηκαν στις 13 Ιανουαρίου 2023. Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ έχει ως εξής:

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-1-2023 από directNEWS.gr πηγή:ethnos.gr


Τελευταίες Ειδήσεις