Logo

Πτώση Φάντομ: Νεκρός εντοπίστηκε ο Υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας [βίντεο+φωτο]



 
 

Νεκρός εντοπίστηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, ο ένας από τους δύο πιλότους του αεροσκάφους Φάντομ, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

Στο σημείο της πτώσης εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους. Το μεσημέρι της Δευτέρας τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας έδωσαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τα συντρίμμια του Φάντομ.Τα συντρίμμια βρέθηκαν στα 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας. Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 Ε/Π ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 Ε/Π S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του ΛΣ, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130.

«Πιθανή η τεχνική βλάβη στο αεροσκάφος» – Τι λέει αντιπτέραρχος ε.α.

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Βαγγέλης Γεωργούσης, μίλησε στην ΕΡΤ με αφορμή την πτώση αεροσκάφους Φάντομ ανοιχτά της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Γεωργούσης ανέφερε ότι οι δύο πιλότοι πιθανότατα είχαν ενημερώσει ότι θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο υπέστη τεχνική βλάβη. «Επιδεινώθηκε η κατάσταση και αναγκάστηκαν σε ασφαλές ύψος να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος».

«Μπορεί να πρόκειται για βλάβη στον κινητήρα, ή το πηδάλιο, πολλά μπορεί να είναι…», σημείωσε στην ΕΡΤ ο αντιπτέραρχος ε.α.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2023 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις