Logo

Τέμπη: 57 πλέον τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας



 
 

Βαρύ πένθος στη χώρα από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, εκεί όπου το βράδυ της Τρίτης έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι λόγω της σύγκρουσης επιβατικού με εμπορικό τρένο, ενώ πάρα πολλοί ακόμη αγνοούνται.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη ανέρχονται στους 57 ενώ δεκάδες άλλοι επιβάτες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, η κ. Λεοντάρη ανέφερε στον Realfm ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί την Τετάρτη.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τις 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Τα σωστικά συνεργεία κορυφώνουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό αγνοουμένων επιβατών μέσα από τα συντρίμμια που προκλήθηκαν από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. Οι διασώστες, συνεπικουρούμενοι από δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τις προσπάθειές τους, με τη βοήθεια προβολέων που άναψαν στο σημείο της τραγωδίας. Κατά την διάρκεια της έρευνας επιχείρησαν το βράδυ 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 3 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και 2 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ συνεχής είναι η παρουσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Το ζήτημα των αγνοούμενων προσώπων και του ενδεχόμενου αριθμού τους που παραμένει μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστος, εξελίσσεται σε θρίλερ, όπως είπαν στο documentonews.gr, μέλη των σωστικών συνεργείων.

Έρευνα στο τρίτο βαγόνι

To τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας τους δυστυχήματος στα Τέμπη, επιχειρούν να τεμαχίσουν τα συνεργεία, ώστε να μοιραστεί το βάρος του και να μετακινηθεί, καθώς εκεί επικεντρώνονται από εδώ και πέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών.

Με την βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, ειδικές ομάδες συνεχίζουν να επιχειρούν παράλληλα στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς. Τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών.

Μάλιστα, θα ελεγχθούν όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα.

Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα – βήμα, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία.

Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα. Οι κατηγορίες τις οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσει αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, το οποίο με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-3-2023 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις