Logo

Αδιανόητο: Επίθεση από την αστυνομία δέχθηκε ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου [φωτο]



 
 

Ανατριχίλα και προβληματισμό προκαλεί η στάση των αστυνομικών χθες έξω από τα δικαστήρια του Βόλου όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος με αφορμή την δίκη για τον θάνατο του 27χρονου Βασίλη Μάγγου ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Η ανατριχίλα και ο προβληματισμός προκαλούνται επειδή ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού, Γιάννης Μάγγος, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση, δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι δεν δίστασαν να τον ρίξουν στο έδαφος και να σπάσουν το πλακάτ που κρατούσε!

Μάλιστα, ο Γιάννης Μάγκος έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για το περιστατικό την οποία συνόδευσε με μια φωτογραφία που τον δείχνει πεσμένο στο έδαφος.

«Η απόλυτη ξεφτίλα της ελληνικής αστυνομίας. Η απόλυτη ξεφτίλα του ελληνικού κράτους… Βασίλης Μάγγος παρών!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μάγγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση υπήρξε από νωρίς χθες έξω από τα δικαστήρια του Βόλου μεταξύ των αστυνομικών που είχαν παραταχθεί στην είσοδο και των πολιτών.

Οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στον κόσμο να μπει μέσα στα δικαστήρια και όταν οι πολίτες αντέδρασαν έγινε χρήση χημικών και σωματικής βίας και ένα από τα θύματα ήταν και ο Γιάννης Μάγγος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσα στην ένταση, έπεσε στο οδόστρωμα ένα πιστόλι αστυνομικού, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει περαιτέρω εξέλιξη, καθώς πρόλαβαν και το απομάκρυναν οι αστυνομικοί.

Η συμπεριφορά της αστυνομίας προς τον πατέρα του νεαρού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε μερικές αντιδράσεις:

Η δίκη των τριών αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη μετά την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας του Βόλου, πήρε αναβολή για τις 24 Ιανουαρίου 2024.

Ωστόσο, θα υπάρξει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, με διάταξη του εισαγγελέα και από πλημμέλημα το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται σε βαθμό κακουργήματος.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-3-2023 από directNEWS.gr πηγή:newsbreak.gr


Τελευταίες Ειδήσεις