Logo

ΗΠΑ: Καρέ - καρέ η εισβολή της 28χρονης στο σχολείο - Έξι νεκροί [βίντεο]



 
 

Μια βαριά οπλισμένη πρώην μαθήτρια σκότωσε τρία μικρά παιδιά και τρία μέλη του προσωπικού σε μια, όπως φαίνεται, προσεκτικά σχεδιασμένη επίθεση σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο στο Νάσβιλ τη Δευτέρα, πριν σκοτωθεί από την αστυνομία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Τζον Ντρέικ κατονόμασε την ύποπτη ως την Όντρεϊ Χέιλ, 28 ετών, η οποία άφησε πίσω της ένα μανιφέστο και είχε χάρτες του σχολείου με λεπτομέρειες για την παρακολούθηση και τα σημεία εισόδου-εξόδου. Η ύποπτη ήταν “προετοιμασμένη για μια αντιπαράθεση με τις αρχές επιβολής του νόμου”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στους δημοσιογράφους μετά το τελευταίο ξέσπασμα ένοπλης βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε συνέντευξή του στο NBC News, ο Ντρέικ δήλωσε ότι η γυναίκα πιθανότατα σχεδίαζε μια ευρύτερη επίθεση, καθώς το μανιφέστο “δείχνει ότι επρόκειτο να γίνουν πυροβολισμοί σε πολλές τοποθεσίες και το σχολείο ήταν μία από αυτές“.

Οπλισμένη με τουλάχιστον δύο τουφέκια και ένα πιστόλι, η Χέιλ μπήκε στο The Covenant School, μια χριστιανική ακαδημία, από μια πλαϊνή είσοδο, φέρεται να πυροβόλησε μέσα από μια πόρτα ενώ προχωρούσε μέσα στο κτίριο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία αναγνώρισε τα έξι θύματα, λέγοντας ότι ένα από τα τρία παιδιά ήταν οκτώ ετών και δύο ήταν ηλικίας εννέα ετών, ενώ οι ενήλικες που σκοτώθηκαν ήταν ηλικίας 60 έως 61 ετών. Ένα από τα θύματα, η Katherine Koonce, αναφέρεται ως διευθύντρια του σχολείου στην ιστοσελίδα της ακαδημίας. Υπήρξε αρχικά σύγχυση σχετικά με το φύλο του δράστη, αλλά η αστυνομία δήλωσε αργότερα ότι η Χέιλ ήταν τρανσέξουαλ.

Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν παιδιά να κρατιούνται χέρι-χέρι καθώς έφευγαν από το σχολείο. Μια φωτογραφία έδειχνε ένα παιδί να κλαίει με λυγμούς μέσα από το παράθυρο του κίτρινου σχολικού λεωφορείου καθώς απομακρυνόταν από τον τόπο του εγκλήματος.

Οι Times ανέφεραν ότι ένα από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από τους πυροβολισμούς ήταν η Hallie Scruggs, κόρη του πάστορα της εκκλησίας, Chad Scruggs. Ο αρχηγός της αστυνομίας Ντρέικ δήλωσε ότι οι ερευνητές εργάζονται για ένα πιθανό κίνητρο, αλλά ότι αυτό “δεν επιβεβαιώνεται”. Ερωτηθείς αν η ταυτότητα φύλου της Χέιλ μπορεί να ήταν ένας παράγοντας, ο Ντρέικ είπε: “Υπάρχει κάποια θεωρία γι’ αυτό, ερευνούμε όλα τα στοιχεία“.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των αστυνομικών, καθώς και από τις κάμερες ασφαλείας του σχολείου δόθηκαν λίγες ώρες αργότερα στη δημοσιότητα και ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2023 από directNEWS.gr πηγή:ΕΡΤ


Τελευταίες Ειδήσεις