Logo

Στη Βουλή η δικογραφία για τα παραγεγραμμένα αδικήματα του Μ. Λιάπη



 
 

liaphs_ose_14-3-2012Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποσταλεί στη Βουλή που είναι η μόνη αρμόδια για...

τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, διαβιβάστηκε η δικογραφία για διαχειριστικές ατασθαλίες στον ΟΣΕ την περίοδο 2004-2007.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που διενεργούσε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, για καταγγελίες σχετικές με σκάνδαλα στον ΟΣΕ, «σκόνταψε» στο όνομα του πρώην υπουργού Μιχ.Λιάπη.

Για το λόγο αυτό ο δικαστικός φάκελος θα πρέπει να διαβιβαστεί «αμελλητί» στη Βουλή, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, παρά το γεγονός ότι μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής το Μάιο του 2009 έχουν υποπέσει σε παραγραφή όποια αδικήματα έχουν ενδεχομένως τελεστεί από μέλη της κυβερνήσεως.

Στο μεταξύ, η κ. Παπανδρέου συνεχίζει την έρευνα για 20 μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη ΔΣ και Επιτροπών του ΟΣΕ) τα οποία αναμένεται να καλέσει μέσα στις προσεχείς ημέρες ως ύποπτους τέλεσης αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται, ότι η δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή καταγγελίες του τότε βουλευτή και νυν υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, καθώς και δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στον ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική έρευνα αφορά τα εξής θέματα:

*Αλλαγή προδιαγραφών για την προμήθεια τροχαίου υλικού του ΟΣΕ: Η προμήθεια, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 3,2 δις ευρώ, έγινε ουσιαστικά εν κρυπτώ από την διοίκηση του Οργανισμού και χωρίς διαγωνισμό, αν και οι αρχικές προδιαγραφές της είχαν εγκριθεί ομόφωνα από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

* Ενοικίαση 8 συρμών (αμαξοστοιχία Ντεσίρο): Οι συρμοί έιχαν παραδοθεί από τη Siemens πριν τους ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και είχαν κοστίσει όσο και η αγορά τους, δηλαδή 8 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.

*Καθυστερημένη παράδοση των αυτόματων πωλητών εισιτηρίων: Δεν ενεργοποιήθηκαν για την καθυστέρηση οι προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες, στις οποίες περιλαμβάνονταν και η δωρεάν παραχώρηση των Ντεσίρο .

*Διαγωνισμός για την φύλαξη των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ: Αφορά τη φύλαξη των εγκατστάσεων για 2 έτη με κόστος που φθάνει περίπου τα 6 εκατ. ευρώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις